'A.K.A.', 'Sopa de pollastre amb ordi' i 'Cabaret' triomfen als Premis Butaca

Els guardons teatrals s'han lliurat al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès

 

 

 

El monòleg 'A.K.A. (Also Known As)' de Daniel J. Meyer, ha estat el gran triomfador dels XXIV Premis Butaca, que s'han lliurat al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès aquest dilluns, 26 de novembre. La producció de la Sala Flyhard ha recollit tots els guardons per als quals estava nominada, el de millor Petit format, el de millor actor protagonista per Albert Salazar, millor direcció per Montse Rodríguez Clusella i millor text.

 

 

El musical de Broadway Cabaret, del Teatre Victòria, s'ha endut el guardó a millor musical, millor actriu i actor en un musical per Elena Gadel i Ivan Labanda. I el premi al millor muntatge teatral l'ha recollit Sopa de pollastre amb ordi, de La Perla 29, que també ha estat guardonada pel millor so. Altres muntatges que han rebut diversos premis han estat La importància de ser Frank i Temps salvatge.

 

 

El premi a la millor actriu ha estat per Clara Segura, per l'obra Les noies de Mossbank Road, mentre que la millor actriu de repartiment ha estat la santcugatenca Laura Conejero, per La importància de ser Frank, muntatge que també ha recollit el guardó a millor vestuari i millor composició musical, també per la santcugatenca Paula Jornet.

 

 

La calavera de Connemara ha rebut un premi al millor actor de repartiment per Oriol Pla. Per la seva banda, la producció Temps salvatge, dirigida per Xavier Albertí, s'ha emportat els premis de millor escenografia per Lluc Castells, i el de millor disseny de llums, per Ignasi Camprodon. Frankenstein ha guanyat el de millor caracterització per Laura Pérez i Carla Casals.

 

 

El Butaca al millor espectacle de dansa ha estat per l'espectacle A vore, un projecte de recerca musical i de dansa a partir de les tradicions de les Terres de l'Ebre. Finalment, La nena dels pardals de Teatre al detall s'ha fet amb el premi a millor espectacle per al públic familiar.

 

 

Un dels moments més emotius ha arribat quan l'actriu santcugatenca Marta Angelat ha recollit el Premi Honorífic Anna Lizaran. Angelat ha reflexionat sobre la importància de rebre aquest guardó, reivindicant que "és una professió dura, injusta i fins i tot cruel. Però té un verí que la fa única", assenyalant les experiències que es viuen a l'escenari, així com "la màgia que origina", podent "aturar el món". "Aquesta és la grandesa del teatre", ha reivindicat.

 

 

Una reivindicació també pel paper de les dones en el món del teatre, i de la vida en general. "No podem canviar la història, però estem obligats a canviar el futur", ha dit, lamentant que "no hi hagi dones en els carrers de decisió de les feines també és una d'elles, també en aquesta professió. Reivindica que hi hagi dones a tots els òrgans directius", i reclamant "homes, deixeu-nos-ho fer. Faciliteu-nos el camí; sigueu generosos perquè es faci justícia. Ara ens toca a nosaltres. Fa molt de temps que ens toca a nosaltres". Un agraïment també per tots aquells que l'han acompanyat durant la seva carrera, i a tota la seva família.

 

 

Durant l'acte, no hi han faltat les reivindicacions. Les primeres, per al món del teatre i el paper de la dona en ell, i en la societat en general. Però també reivindicacions polítiques, reclamant la llibertat dels presos polítics en diferents ocasions.

 

 

La gala ha finalitzat amb la tradicional fotografia de família.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?