Així rebem el nou any!

Catalunyamagrada.cat
Any nou
Any nou | Cedida

 

Avui s'acaba l'any 2018 i donem la benvinguda al 2019. Tot i que a Catalunya l'hem rebut menjant els dotze grans de raïm per atreure la bona sort, arreu del món les celebracions per començar l'any nou amb bona sort són ben diverses.

 

A Alemanya, per exemple, reben l'any nou amb focs d'artifici per allunyar els mals esperits, i és costum deixar en el plat part del que s'ha sopat fins passada la mitjanit per assegurar-se el rebost ple durant l'any. A Dinamarca, per la seva banda, trenquen plats a les portes de casa els amics com a mostra d'estima. I a Itàlia, mengen llenties.


 

Si creuem l'Oceà, a Veneçuela, per exemple mengen un plat de "hallaca". Un plat típic que es prepara i es regalen uns als altres per desitjar bona sort. A Mèxic, es canta i es balla fins a la matinada. A Brasil se celebra a la platja vestits de blanc i amb focs artificials. És tradició saltar set onades i es tiren flors a l'aigua, per atreure la bona sort. I a Estats Units no hi falten els petards després del compte enrere.

 

A Àsia, els costums són ben diversos, i no se celebra el mateix dia que a Europa. L'any nou arriba al mes de febrer o març, segons el calendari lunar, i ho celebren durant 9 dies.


 

Sigui com sigui, l'arribada del nou any és motiu d'alegria, i un bon moment per començar de nou amb bons propòsits i desitjos.
Comentaris

envia el comentari