5 llibres amb Barcelona com a protagonista

Catalunya m'agrada

 

La ciutat de Barcelona ha estat retratada en multitud de novel·les, bé com a simple escenari o gairebé com a un dels protagonistes dels llibres. En aquesta llista us recomanem 5 llibres on veureu reflectida la ciutat:

  • Nada de Carmen Laforet

Ambientada en una Barcelona de postguerra i amb forts elements autobiogràfics, Laforet ressegueix els passos d’Andrea, que arriba la ciutat per a estudiar i viurà al pis amb la seva família.

 

 

  • Ramona, Adéu de Montserrat Roig

La Barcelona de finals del segle XIX, la de la Guerra Civil i la del final del franquisme acompanyen les vivències de tres generacions de dones de la mateixa família.


 

 

  • La Catedral del Mar d’Ildefonso Falcones

El barri de la Ribera i la construcció de Santa Maria del Mar són els protagonistes d’aquesta història acaba de ser adaptada a la televisió i s’emetrà per Antena 3 i Netflix.

 

 

  • L’ombra del vent de Carlos Ruiz Zafón

 

Amb aquesta novel·la de misteri Ruiz Zafón iniciava la seva serie “el cementiri de llibres oblidats” i ressegueix les vivències de Daniel per resoldre el misteri d'un llibre que li canviarà la vida.

 

  • Últimes tardes amb la Teresa de Juan Marsé

 

Aquest clàssic de l’escriptor barceloní retrata l’amistat entre la Teresa, una jove universitària burguesa, amb el Manolo, un lladre de motos que es fa passar per obrer revolucionari.

Comentaris

envia el comentari