9 edificis Patrimoni de la Humanitat

Si t'interessa l'arquitectura, no pots deixar de visitar aquests singulars edificis
Casa Vicens
Casa Vicens | Turisme de Barcelona

Formar part del club de béns catalogats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO és un privilegi a l'abast només d'uns quants, ja que els criteris que segueix el comitè que atorga aquest reconeixement són molt i molt estrictes. És per això que impressiona saber que, a les comarques de Barcelona, un total de 9 conjunts monumentals gaudeixen d'aquesta protecció màxima. Si t'interessa l'arquitectura, els has de visitar!

 

El Parc Güell, el Palau Güell i la Casa Milà són els edificis construïts per Antoni Gaudí que abans es van incorporar a la Llista del Patrimoni Mundial. Va ser el 1984, i el seu reconeixement per part de la UNESCO va ajudar al fet que el talent excepcional de l'arquitecte modernista fos valorat a escala internacional.

 

El 2005, quatre obres més de Gaudí van ser afegides a aquest inventari de tresors mundials: la Casa Vicens, la Casa Batlló, la Sagrada Família i la Cripta de la Colònia Güell. La Cripta què? La Cripta de la Colònia Güell! Sí, ja ho sabem, ja, que aquest últim edifici és el menys famós dels set. Però això no vol dir res! Situada dins del singular conjunt modernista de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, la Cripta Gaudí és una construcció molt especial on, entre altres coses, la línia recta no existeix.

 

Palau de la Música Catalana
Palau de la Música Catalana | Agència Catalana de Turisme

 

  

DomènechMontaner

 

Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau
Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau | Agència Catalana de Turisme

 

El Palau de la Música Catalana és un auditori impressionant, on la seva bellesa competeix amb una perfecta sonoritat. I l'Hospital de Sant Pau t'agradarà pels seus jardins, la torre del rellotge i els pavellons decorats amb mosaics policromats.

 

DESCOBREIX QUE BARCELONA ÉS MOLT MÉSComentaris

envia el comentari