Desmantellades dues plantacions de  marihuana a Bellaterra

El valor de les plantes intervingudes és d'aproximadament 107.800 euros en el mercat il·lícit
La plantació
La plantació | Mossos

 

 

Els Mossos d'Esquadra de Cerdanyola del Vallès han desmantellat dues plantacions de marihuana en dos dies a Bellaterra amb més de gairebé 1.800 plantes. El valor de les plantes intervingudes és d'aproximadament 107.800 euros en el mercat il·lícit.

 

El cos policial informa que en una de les entrades, on es van localitzar 950 plantes, es va detenir un home de 40 anys, nacionalitat espanyola i veí de Mataró per delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. En la segona entrada i registre els agents van desmantellar una plantació de 854 plantes, dins de la casa però no hi havia ningú.


 

Els investigadors de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cerdanyola van tenir coneixement que hi havia dues cases a Bellaterra on s’hi podria estar cultivant marihuana. Amb aquests indicis es van iniciar gestions per tal de corroborar els fets. 

 

En el cas del primer habitatge, els agents van comprovar que s’havia fet una connexió elèctrica fraudulenta, que era, a més, precària i resultava perillosa per la finca, ja que hi havia risc d’incendi. A banda, la casa desprenia una forta olor a marihuana i els llums i equips d’aire condicionat estaven sempre encesos.

 

Arran d’aquests indicis, el 3 de març els agents van fer una entrada i registre a la finca autoritzada pel Jutjat d’Instrucció Número 1, de Cerdanyola. Un cop dins, els agents van localitzar una plantació de marihuana amb un total de 924 plantes i 6 kg de cabdells recollits i preparats per la seva venda. El total de la marihuana comissada tindria un valor aproximat en el mercat il·lícit de 17.800 euros.


 

A més, els agents van desmantellar tota la infraestructura pel seu cultiu, com ara els llums, els ventiladors, el cablejat, el sistema de regadiu, els termòstats, els aparells d’aire condicionat i els filtres inhibidors d’olor. Els agents van detenir un home que es trobava dins de la plantació. El detingut va passar a disposició judicial el 5 d'abril i va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Es dóna la circumstància que, dos dies després, agents de la mateixa Unitat d’Investigació de Cerdanyola van intervenir en la segona casa i van comprovar que també tenia la connexió elèctrica manipulada i que resultava perillosa pel seu risc de provocar un incendi. A banda, també se sentia una olor intensa a marihuana des de l’exterior. Un cop dins per fer el registre, van desmantellar una segona plantació de marihuana amb un total de 854 plantes de marihuana intervingudes, que tindrien un valor de 90.000 euros al mercat il·lícit, a banda de tota la infraestructura pel seu cultiu.


 

El cos policial indica que la investigació continua oberta i no es descarten futures detencions i que, en ambdós casos, els tècnics de la companyia elèctrica van desconnectar els comptadors i van restablir la normalitat i la seguretat en el subministrament elèctric dels habitatges afectats.
Comentaris

envia el comentari