La Unió de Veïns aposta per les pilones com "la mesura provisional més encertada"

Mentre no es trobi una altra solució, l'entitat veïnal les defensarà pels beneficis que aporten als veïns
Les pilones que regulen el trà nsit a la via
Les pilones que regulen el trànsit a la via | J. Tardós

 

Ja el juny del 2017, l'entitat veïnal i de propietaris, la Unió de Veïns de Bellaterra es va posicionar a favor del "sistema de pilones instal·lat a l'alçada del núm. 25 del Camí Antic de Sant Cugat".

 

  

En aquella data va fer arribar una instància a l'Ajuntament de Cerdanyola perquè "renunciï a continuar el procediment judicial contra la instal·lació de les pilones (...) i accepti el seu ús, mentre no es trobin, ni es presentin, altres solucions".


  

  

Entre els problemes que constaten els veïns es troben qüestions de mobilitat, seguretat viària i seguretat ciutadana. Ara, l'associació es manté en la mateixa postura, ja que, segons ha explicat el seu president, Josep Maria Riba: "les pilones s'han convertit en una mesura necessària per a tots els veïns que pateixen el trànsit que circula, cada dia, per aquesta via".

 

Respecte a la proposta de pacificació del Camí Antic feta per l'Ajuntament, Riba ha declarat: "voldríem conèixer-la, perquè no ens podem posicionar si no l'hem vist. Dependrà de com sigui aquesta pacificació". En aquest sentit, ha destacat: "de fet, voldríem que les propostes fossin exposades i parlades amb els veïns perquè l'Ajuntament parla amb l'EMD, però l'EMD no parla amb els veïns".
Amb tot, l'associació es mostra contenta pel fet que el govern de l'EMD hagi tornat a posar en funcionament l'accés mitjançant targeta només pels bellaterrencs, ja que d'aquesta manera s'eviten cues "impressionants" en els accessos i pas per Bellaterra, entre altres.


Per la seva banda, l'Ajuntament va impugnar davant dels tribunals la decisió de l'EMD de tallar al "lliure trànsit per una via pública". Des del consistori es manté que és possible pacificar el trànsit d'altres maneres des d'un "diàleg constructiu que permeti trobar solucions al trànsit i la seguretat a la zona afectada, amb la participació de totes les parts implicades, EMD de Bellaterra, Ajuntament i cossos policials".


 Comentaris

envia el comentari