Últim mes per instal·lar plaques solars a través del Col·lectiu Solar a Bellaterra

Fins a 42 llars de Bellaterra ja instal·laran les seves plaques fotovoltaiques mitjançant les avantatges de compra i instal·lació del Col·lectiu
La instal·lació de plaques solars és cada cop més senzilla i té un major retorn econòmic que fa uns anys
La instal·lació de plaques solars és cada cop més senzilla i té un major retorn econòmic que fa uns anys | ZEO

 

El període per a instal·lar plaques solars de forma més barata i eficient a través del Col·lectiu Solar a Bellaterra és a punt de finalitzar. Segons va indicar en la presentació del projecte el seu portaveu, Sjoerd Gaastra, la data de per apuntar-se al col·lectiu finalitza aquest 31 de juliol. I és que, avisen des de la Unió de Veïns de Bellaterra, que ha ajudat a impulsar el projecte al barri, queden poc més de 50 places disponibles per a tot el Vallès Occidental. 

 

 

De moment, informen des de l'entitat veïnal, la compra col·lectiva està funcionant molt bé, ja que fins i tot va ser ampliada a 250 cases a principis d’aquest mes a causa de l’elevada demanda de famílies que volen participar. Les visites a les 42 cases del barri que ja s'han sumat al col·lectiu ja han començat i s'estendran durant les pròximes setmanes.

 

 

La visita de Col·lectiu Solar a Bellaterra va ser promoguda per la Unió de Veïns dins el marc del projecte “Bellaterra +sostenible 2030“. L’autoconsum fotovoltaic és una iniciativa que ara mateix està prenent gran protagonisme a Espanya. Aquest increment d’autoconsum ha estat degut a la baixada del preu de les plaques solars -més d'un 80% en 10 anys- i l’establiment d’un marc legal i regulador que facilita la instal·lació.

 

 

Durant la presentació del moviment Col·lectiu Solar a Bellaterra, Sjoerd Gaastra, impulsor d’aquesta iniciativa i soci de l’empresa instal·ladora RevoSolar, va insistir en el potencial de les llars de Bellaterra en fer la transició cap a la sobirania energètica. A més, va explicar que amb el sistema de compra de Col·lectiu Solar "el cost de la instal·lació per les llars que s’apuntin és zero”. En 4 anys, la despesa de 4.000€ no només estaria 100% amortitzada, sinó que ens haurà sortit a cost zero.