L'estudi sobre la petjada de carboni de la Unió de Veïns, a ple rendiment

La Unió de Veïns gestiona als arquitectes i enginyers del Màster Universitari d'Intervenció Sostenible sobre el Medi Construït per esbrinar la dependència del carboni a Bellaterra

Lluís Riba, de la Unió de Veïns, acompanya als arquitectes i enginyers de l'ETSAV en la recollida de dades

Lluís Riba, de la Unió de Veïns, acompanya als arquitectes i enginyers de l'ETSAV en la recollida de dades | Laia TR
 

L'estudi sobre la petjada de carboni a Bellaterra, que analitza la dependència del diòxid de carboni al barri, encara la seva tercera setmana a ple rendiment. La recerca, realitzada pels alumnes del Màster Universitari d'Intervenció Sostenible sobre el Medi Construït de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès i gestionada per l'associació de veïns Unió de Veïns de Bellaterra, ja ha analitzat la major part de les 45 cases i equipaments de Bellaterra que necessita per a la seva mostra. 

Segons explica Lluís Riba, qui acompanya als arquitectes i enginyers en el seu treball de camp per les llars bellaterrenques: "l'objectiu eren 45 cases i la idea és la setmana que ve ja acabar", i relata que, tot i que al principi van provar la intervenció amb algunes cases de membres de confiança, "per veure com funcionava a la pràctica el tema de l'entrevista, quant durava i tot", la iniciativa està funcionant molt bé. 

Riba explica que cada intervenció "consisteix en una hora i mitja d'una entrevista d'un d'ells amb la persona i li va preguntant de tot: quanta gent viu a la casa, quins horaris té la casa, què fas servir, què no, on compres, necessites el cotxe per anar a l'escola...", alhora que els altres membres de l'equip examinen diverses qüestions de l'immoble en l'àmbit energètic. Alhora, diu que també han fet l'anàlisi a diversos equipaments de Bellaterra, com el Club Bellaterra i l'EMD, i que tenen previst fer-ho també a d'altres com el Centre Cívic del Turó de Sant Pau, el restaurant Bellateca i l'escola de música El Musical

El representant de l'associació veïnal indica que l'EMD de Bellaterr aha donat suport a l'estudi i "s'està treballant per un conveni" amb l'entitat, tot i que "el temps que hi dediquem ho acaba pagant la Unió de Veïns". Argumenta que, ja que és un tema d'interès per a tots els veïns, el finançament pels costos de l'estudi hauria de venir de l'administració: "això hauria d'estar pagat per l'EMD i obert a tot el poble, per a tota Bellaterra, que la gent sàpiga realment on viu i que pugui eliminar una miqueta o baixar factures de llum, de gas...". 

Finalment, Riba diu que els resultats de l'estudi general arribaran a l'estiu, i que "a cada particular se li lliurarà un informe a casa seva". A més, valora la potencialitat que un estudi com aquest pot tenir per Bellaterra com a poble: "si som capaços de convertir Bellaterra pel projecte "Bellaterra més Sostenible 2030", podem ser un model de moltíssimes coses". 


Comentaris

envia el comentari