Empresaris del Vallès estudien el blanqueig de capitals a través de Vallès Empresa

A la conferència del passat dia 29 va participar-hi també l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón
La conferència va ser impartida pel doctor de la Universitat de València, Gregorio Labatut
La conferència va ser impartida pel doctor de la Universitat de València, Gregorio Labatut | Vallès Empresa

 

 

La iniciativa Vallès Empresa, promoguda per empreses i professionals del Vallès, va organitzar el passat dimecres 29 de gener una nova sessió formativa adreçada a l'empresariat de la comarca al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC). En aquesta ocasió la xerrada va ser impartida pel professor Gregorio Labatut, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i professor de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, que va parlar sobre 'La importància de la prevenció del blanqueig de capitals a l'empresa'.

 

 

Lluny del que pugui semblar, la lluita contra el blanqueig de capitals no és un tema que impliqui només als assessors fiscals, comptables i auditors de comptes o subjectes dels sectors financers, com poden ser els bancs o establiments financers de crèdit. Tal com explicava el professor Labatut, l'article 2 de la Llei 10/2010 de prevenció de blanqueig de capitals detalla els subjectes que, pel tipus d'activitat que desenvolupen, estan obligats a informar o denunciar possibles casos de frau per blanqueig de capital. I en aquest punt, esmentava també els perfils de sectors no financers com són els notaris, advocats, així com joiers, gestors immobiliaris, casinos de joc, loteries i jocs d'atzar, venedors d'art i antiguitats o d'altres professionals independents.

 

 

Gregorio Labatut va incidir, en diverses ocasions, en el fet que estem obligats per llei a informar sobre activitats delictives de blanqueig de capital i a establir unes mesures de control intern per tal de detectar aquest tipus de delictes. "Lluitar contra el frau és una labor de tots i, des del punt de vista ètic i moral, no podem mirar cap a un altre costat. Si tenim indicis de què s'està produint un delicte cal notificar-ho al SEPBLAC, el Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries,que té la funció d'investigar i aclarir aquests casos", afirmava el professor Labatut.

 

 

Carlos Cordón, va ser l'encarregat de presentar l'acte juntament amb Francisco Hidalgo, administrador de Goldwater & Partners
Carlos Cordón, va ser l'encarregat de presentar l'acte juntament amb Francisco Hidalgo, administrador de Goldwater & Partners | Vallès Empresa

 

 

La conferència va ser inaugurada per Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola, i Francisco Hidalgo, administrador de Goldwater & Partners i principal promotor de Vallès Empresa. Durant la seva intervenció l'Alcalde va remarcar que "el blanqueig de capitals no fa més que incrementar les desigualtats entre els ciutadans i que, per posar fi a aquesta situació, la solució ha de passar per la transparència i la justícia fiscal". Carlos Cordón també va encoratjar a Vallès Empresa a tirar endavant nous actes com aquest i va reafirmar el suport de l'Ajuntament al moviment associatiu i al teixit empresarial de la ciutat.

 

 

Francisco Hidalgo per la seva banda va remarcar que l'objectiu de les sessions tècniques i formatives de Vallès Empresa és oferir els recursos i les eines necessàries que ajudin a millorar la gestió de les empreses.