Bellaterra entra en la zona 1 de transport amb noves tarifes

Des de l'1 de gener, Bellaterra forma part de la primera corona del transport metropolità

Estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de catalunya a Bellaterra
Estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de catalunya a Bellaterra | Toni Alfaro

 

Ja han entrat en vigor les tarifes de zona 1 del transport metropolità a Bellaterra i disset municipis més de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Això vol dir que els bellaterrencs i bellaterrenques que vulguin anar a Barcelona, ho podran fer amb un tiquet de zona 1. A més, la tarifa per anar a municipis com Cerdanyola, Sabadell o Sant Cugat es manté com fins ara.

Un bitllet senzill passa de 3,10 a 2,20 euros; mentre que la T-10 es redueix de 20,10 a 10,20 euros. Els altres abonaments acumulen rebaixes d'entre el 25 i el 35%. 

Tarifes

 

La incògnita, però, és quan hauran de pagar els veïns i veïnes de Bellaterra. I és que l'entrada a les tarifes de la zona 1 suposa un nou impost, el tribut metropolità. L'import es calcula a partir del valor cadastral dels immobles i no té tots els grups municipals del seu costat. Des del govern de Cerdanyola, van presentar al·legacions a l'aplicació d'aquest tribut, però la mesura ha seguit endavant. De moment, el consistori cerdanyolenc no contempla portar la qüestió als tribunals.


Comentaris

envia el comentari