Carles Guerra, nou coordinador de l’ANC Bellaterra

L’entitat bellaterrenca ha fet un relleu dels seus càrrecs i ha incorporat també a Fernando Dieste com a tresorer i a Rosa Roda com a secretària
La nova coordinadora, d'esquerra a dreta, Fernando Dieste, Rosa Roda i Carles Guerra
La nova coordinadora, d'esquerra a dreta, Fernando Dieste, Rosa Roda i Carles Guerra | Laia TR

 

La Secció Territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra – o Bellaterra per la Independència (BxI) - ha tingut un relleu en la seva coordinadora, el passat 24 d'abril. Enric Pallàs, president sortint, Carles Pla, extresorer, i Delfí Sabartés, exsecretari, han deixat lloc a Carles Guerra, Fernando Dieste i Rosa Roda, que ocuparan els mateixos càrrecs respectivament.

 

El que es coneix actualment com ANC Bellaterra va néixer l’any 2012 amb el nom de Bellaterra per la Independència (BxI) que, al seu torn, ja era hereva de l’antiga associació Bellaterra Decideix. Concretament aquesta última es va dissoldre el febrer del 2012 i, ja el març del mateix any, BxI s’incorporava a l’Assemblea Nacional de Catalunya.


 

La seva activitat a Bellaterra ha destacat fins ara per l’organització de debats i actes relacionats amb l’actualitat política, social i econòmica del país. Al mateix temps, també han organitzat sortides de marcat caràcter cultural i recorreguts històrics sota el nom “Recuperem la Nostra Història”, a més de sopars a la fresca i fortes campanyes solidàries de recapte d’aliments i donacions de sang.

Un altre fet destacable ha estat la seva iniciativa perquè es creés la Taula Cívica de Bellaterra (TCB), el setembre del 2016. Aquesta integra tot el teixit associatiu de Bellaterra i els càrrecs de President i Secretari els ocupen els mateixos membres. En l’àmbit polític han promogut recollides de firmes com les del “Pacte pel Referèndum” o les lligades a la campanya d’acollida de refugiats, “Volem acollir”. En definitiva, un total de 115 actes en 6 anys.


 

Durant l’acte de relleu, la coordinadora sortint va subratllar que la secció de l’ANC a Bellaterra “és l’entitat amb major nombre de socis percentuals de la comarca i també la que més aporta a la Comissió de Solidaritat del Vallès Occidental per ajudar a les assemblees territorials amb menys pressupost”.

 

Pel que fa a les línies de la nova coordinadora, l'actual president Carles Guerra va manifestar voler donar continuïtat a les tasques de gestió de BxI i créixer com a entitat i incorporar nous socis. Finalment, també faran una aposta per treballar activitats encaminades a potenciar opcions, productes i/o serveis de proximitat, de Km 0.

 

Guerra, Dieste i Roda van convidar a tots els assistents a fer propostes per la nova etapa i van demanar la implicació dels associats en participar a les reunions del Secretariat i les diverses àrees de treball.


L'acte de relleu al Centre Cívic

L'acte de relleu al Centre Cívic | Laia TR

 

 

 

Vídeo recull d'alguns actes de Bellaterra Decideix en el passat

CEDIT

 
Comentaris

envia el comentari