Torna el festival "Embassa't" que enguany arriba als 10 anys

Es tracta del Festival Independent de Música del Vallès i se celebra aquest divendres i dissabte
David Carabén, solista dels Mishima, a l’Embassa’t 2014.
David Carabén, solista dels Mishima, a l’Embassa’t 2014. | Autor: David B.

 

El Festival Independent de Música del Vallès, l'"Embassa't" torna aquest cap de setmana a Sabadell. I ho fa allà on va néixer: la Bassa de Sant Oleguer. El 10a edició del festival serà aquest divendres 8 i dissabte 9 de juny i anirà acompanyat d'un cartell ple de grups que ja han passat pel festival.  

 

Aquí te'n oferim 10 claus. 

 

 

1. L’Embassa’t torna a La Bassa

Després d’una itinerància pels Jardinets de l’Espai Cultura, l’Estruch i Can Marcet, finalment l’Embassa’t torna al lloc que li dóna nom: La Bassa de Sant Oleguer. L’última edició s’hi va celebrar el 7 de juliol de 2012. Ara hi torna, fora de la temporada de piscines, i amb voluntat de permanència. Segons la regidora de Cultura, si el festival es fa abans que comenci la temporada de banys, no tindria perquè haver-hi problemes. L’Embassa’t torna, això sí, en format més de festival (dos dies) que de macroconcert.

 

2. Una prèvia

Dijous, a la nit, a la sala Balboa, al Centre, s’escalfen motors de gratis amb la música de Vàlius i Medalla. A partir de les 21.30 hores.

 

3. Dos dies per a grans

L’Embassa’t com a tal comença divendres a les 18.30 hores. Serà el dia dels Mazoni, Pau Vallbé, The unfinished simpathy, Mishima, Zola Blood, britànics que debuten a Espanya, Anímic, The hairy legs, que va obrir el primer Embassa’t, o VeMo, entre altres.

Dissabte trencarà el gel, després del Petit Embassa’t, Núria Graham, seguida de Maria Arnal i Marcel BagésLa iaia, El petit de Cal Eril (van actuar al primer Embassa’t), Headbirds, El último vecino o Mujeres. Acabarà l’electrònica de Maadraassoo.

 

4. Una tarda per als petits

Dissabte entre les 16.30 i les 20 hores se celebrarà una nova edició del Petit Embassa’t. Hi actuarà Guillem Albà & La Marabunta més Rah-mon Roma. A més, hi haurà tallers, jocs, zona de descans i lactància. Es poden comprar entrades només pel Petit Embassa’t, si així es desitja.

 

5. Tres escenaris

La Bassa tindrà tres escenaris diferents. En els dos principals, Bassa i Yeearphone, s’aniran tornant els grups. El Club queda per a la música electrònica.

 

6. Cinc food trucks

L’oferta gastronòmica varia i si en el darrer Embassa’t a Sant Oleguer no hi havia gaire espai on fer un mos ara serà més fàcil, ja que hi haurà cinc food trucks i zona gastronòmica. “Volem oferir una experiència completa”, diu Solsona.

 

7. Cartell escollit en referèndum

No és una edició qualsevol, i els artistes han estat escollits a proposta del públic de l’Embassa’t 2017, que va instal·lar unes urnes recollint propostes entre els grups favorits que ja havien passat per l’Embassa’t. “La majoria ja ens han visitat i potser aquest any no estem tan al dia de les novetats”, reconeix Solsona, que agraeix que “s’han adaptat a les condicions del festival”.

 

8. 10 anys

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha agraït a l’organització del festival convertir-lo en un “referent” de la comarca i el país. “L’Ajuntament aquest any s’ha bolcat més que mai”, diu Solsona.

 

9. “Més abonaments que mai”

Segons ha declarat el president de Sabadell Sona Jove, Arnau Solsona, la desena edició del festival arriba amb “més abonaments venuts que mai”. L’organització creu que dissabte faran ple i hi haurà un miler de persones. La jornada de divendres depèn més de l’última hora. Les entrades costen 20 euros per dia, o 35 l’abonament de dos dies. El Petit Embassa’t costa 12 euros pels adults.

 

10. Xarxa Embassa’t

Solsona posa en valor que el festival va més enllà dels dos dies, ja que per exemple durant la primevera s’ha celebrat el cicle Vermuts de l’Embassa’t al Museu del Gas i es programen altres actuacions musicals.