Les obres per ampliar les urgències del Taulí començaran aquesta setmana

Les obres persegueixen ampliar el centre i reduïr el temps d'espera a les urgències
Una grua a les urgències, aquest dimecres
Una grua a les urgències, aquest dimecres | David B.

 

Les obres per ampliar les urgències de l’hospital Parc Taulí de Sabadell comencen aquesta setmana. Es faran dues noves plantes sobre l’actual servei, amb 72 llits en total. L’objectiu és descongestionar el servei utilitzat per tants vallesans, entre ells, també bellaterrencs. 

 

La presentació de les obres s’ha fet el migdia del 30 de maig a la seu del Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell. Segons han explicat, els treballs començaran aquesta setmana i s’allargaran 15 mesos. Per tant, les urgències haurien d’estar ampliades abans de la tardor de 2019. Les obres corren a càrrec de l’empresa Acciona i consten de dos projectes.

 

  • Per un costat, el FrontalGran Via, construint dues noves plantes d’hospitalització sobre el bloc actual, més una planta tècnica d’instal·lacions.
  • Per altra banda, hi ha el Projecte de canvi de coberta del Bloc Quirúrgic Central, just al costat.

 

En total es faran 72 nous llits i les seves respectives àrees de suport. La finalitat és que quan acabin els treballs els pacients que han de ser ingressats a planta tinguin un llit “molt abans”, segons ha declarat el president del Consell de Govern, Modesto Custodio, qui ha parlat d’un dia de “gran alegria”.

 

L’ajuntament de Sabadell va dedicar quatre milions d’euros del superàvit del 2015 a l’ampliació de les urgències de l’hospital, a través d’una aportació patrimonial al CSPT, malgrat que els equipaments sanitaris són competència del govern català. “Va ser el nostre compromís perquè és una prioritat per la ciutadania de Sabadell i per la comarca”, ha recordat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. A més, el CatSalut invertirà un milió d’euros per la compra d’equipament.

 

Serracant ha acabat amb un record a l’exconseller de Salut, Toni Comín, a Bèlgica des de la tardor: “hauria d’estar aquí perquè ell va fer aquest compromís. Falta un conseller avui aquí”, ha lamentat.

 

400.000 habitats de 13 municipis

 

El Parc Taulí dóna servei a 13 municipis, de l’àrea d’influència de Sabadell. En total, més de 400.000 habitants. Les urgències havien acumulat queixes per part dels ciutadans, des de fa anys, per les llargues esperes.