S'esgota el termini que s'havia donat l'EMD per acabar de negociar el nou conveni

Ja han passat els 10 dies naturals que l'EMD es va fixar per donar per tancades les negociacions
Seu de l'EMD de Bellaterra i Centre Cívic de Bellaterra
Seu de l'EMD de Bellaterra i Centre Cívic de Bellaterra | Cerdanyola.info

 

Aquest 23 de març s'ha esgotat el termini de 10 dies naturals que s'havia fixat a si mateix el ple de l'EMD de Bellaterra per acabar de negociar els serrells del nou conveni, que ha de millorar el finançament i competències de l'EMD de Bellaterra, cedides a partir de l'Ajuntament de Cerdanyola.

 

    

L'ultimàtum de l'EMD es va aprovar per unanimitat en una passada Junta de Veïns, celebrada el 13 de març. En ella, l'EMD va aprovar una proposta de conveni entre l'Ajuntament de Cerdanyola i l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, per revisar les bases que regulen la prestació de serveis, funcionament i finançament de l'òrgan bellaterrenc.


 

 

  

Els dos òrgans s'han posat d'acord en les competències cedides i també en l'import del nou pressupost - que estaria fixat, segons el document no definitiu però aprovat a l'EMD, en 1.346.010,17 euros, un augment de gairebé el 80% del pressupost del 2017 - i les inversions - fixades en 134.601 euros, el 10% equivalent del pressupost pel 2018.

 

El punt al voltant del qual no han pogut arribar a un acord és el referent als límits territorials. Per una banda, l'EMD vol incorporar la zona de l'abocador de Can Fatjó dins el terme de Bellaterra, zona que fins ara pertany a Cerdanyola. Per l'altra, l'Ajuntament s'ha mostrat inflexible i ha denegat incorporar aquesta qüestió dins un conveni de competències i finançament, argumentant que s'hauria de tramitar per separat.
Aquesta última demanda de l'EMD ha fet que el document aprovat per la passada Junta de Veïns no sigui un document de consens i deixa al poble de Bellaterra en un nou punt mort, que potser podria veure la llum, a través d'una proposta alternativa de conveni que va presentar, dijous 15 de març, l'Ajuntament a l'EMD. Aquest incorporaria una variació en el percentatge de les inversions i exclouria la qüestió dels terrenys de l'abocador. 
Comentaris

envia el comentari