S'aprova elaborar un pla de seguretat específic per Bellaterra

El grup municipal d'ERC Cerdanyola va presentar la proposta al Ple Municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola, juntament amb el PP, el PSC i el PDeCAT
Un operatiu dels Mossos d'Esquadra a un carrer de Bellaterra
Un operatiu dels Mossos d'Esquadra a un carrer de Bellaterra | J. Tardós

 

  

  

Bellaterra actualitzarà el seu pla de seguretat i disposarà d'un informe balanç sobre la seguretat general al barri, elaborat pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cerdanyola.

 

  

Així es va aprovar a l'últim Ple Municipal, a proposta del grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), proposant de la moció, juntament amb el Partit Popular (PP), el Partit Socialista-Candidatura de Progrés (PSC) i Convergència i Unió - actual Partit Demòcrata (PDeCAT).

 

  

El pla serà específic perquè, segons ERC, PP, PSC i PDeCAT, "Bellaterra té unes característiques geogràfiques i físiques pròpies, netament diferenciades de la resta de barris de Cerdanyola".


 

  

Els quatre grups consideren que hi ha hagut un deteriorament en la sensació de seguretat ciutadana a la totalitat del municipi de Cerdanyola. Per aquest motiu també van instar a l'alcalde a convocar la Junta Local de Seguretat, que no es reuneix des del gener del 2017. A continuació també van posar l'èmfasi en convidar al president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, a aquestes reunions "per fer-lo partícip de les deliberacions i informacions allà exposades fins on siguin legalment possible". Andreu no va assistir al Ple Municipal que se celebra de forma mensual a l'Ajuntament, on hi té veu però no vot. De fet, segons el recompte de l'Ajuntament, el 2016 va assistir-hi en 4 ocasions i, el 2017, en 2.


 

Des del govern, la regidora de Seguretat Ciutadana, Contxi Haro, va explicar que la Junta de Seguretat no s'havia reunit encara enguany per un canvi en la direcció dels cossos policials. A més, en resposta a la proposta de convidar al president de l'EMD de Bellaterra, Haro va assegurar que "no troba necessari convidar-lo, quan tampoc assisteix a les sessions plenàries".

  

  

Les diferents peticions es van aprovar amb el vot en contra de Compromís per Cerdanyola i l'abstenció del regidor no adscrit, Jordi Miró.

Junta Local de SeguretatLa Junta Local de Seguretat es regeix per la llei 4/2003 d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya i és l'alcalde qui la presideix. Aquest òrgan s'encarrega d'establir les polítiques de seguretat local, fixar els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació dels diversos cossos de policia que actuen al municipi, amb la participació dels diversos sectors socials que es poden veure afectats.
 


 

Altres mocions relacionades amb la seguretatEncara en qüestions de seguretat, el grup municipal d'ERC, acompanyat pel grup municipal del PP va instar al govern municipal que faci els tràmits pertinents per convocar de manera urgent 4 noves places per a la Policia Local, per tal que es puguin incorporar al curs de Formació Bàsica de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, previst al proper setembre, i ja estiguin operatius com agents en pràctiques l’estiu vinent. En un comunicat ERC també recorda que a la plantilla de la Policia Local li falten 16 agents sobre el total previst de 84, cosa que deixa el servei "sota mínims". 

 

El punt es va aprovar amb les abstencions de CxC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit, Jordi Miró. Govern va argumentar que s'estava negociant l'oferta pública del 2018. 

 

Finalment i per unanimitat, es va aprovar elaborar el reglament de segona activitat de la Policia Local. Aquest hauria de permetre, als agents que poden i tenen dret, seguir treballant tot i patir una limitació de les seves capacitats per motius de malaltia, accident o edat. L'objectiu, donar estabilitat a la plantilla i millorar la prestació del servei.

Comentaris

envia el comentari