S’afegeixen més temes a debatre en l’últim ple abans d’estiu

Es tracta de cinc propostes d’ERC Bellaterra que entraran per urgència en la sessió
Estudiar un pas alternatiu de trànsit al carrer de Pin i Soler serà una de les propostes
Estudiar un pas alternatiu de trànsit al carrer de Pin i Soler serà una de les propostes | G. Maps

 

Les càmeres de videovigilància, la webdetransparència, l’aparcament a la zona de l’estació, una auditoria als comptes de l’EMD i accions concretes pel que fa a la mobilitat de Bellaterra. Aquests temes també es tractaran en l’últim ple de l’EMD, previst pel 12 de juliol a les 20.30 h, l’últim abans de l’estiu. 

 

Les qüestions han estat afegides per ERC Bellaterra després de la convocatòria oficial, que inicialment només incloïa aquests punts. 

 

Una proposta de videovigilància a la zona de l’EMD

 

En primer lloc el grup instarà als dos governs - Ajuntament i EMD - a treballar “d’una manera conjunta, més enllà de les discrepàncies competencials” per desbloquejar el tema de les càmeres. Una instal·lació que, segons ERC, hauria costat entre 110 i 120 mil euros i que ara mateix “haurien de ser apagades per ordre judicial cautelar, a la espera de la decisió sobre la denúncia interposada per l’Ajuntament”. Segons l’EMD, en aquests moments les càmeres no graven imatges, però segueixen comptant vehicles per tal d’elaborar el pla de mobilitat del barri. 

Accés a la informació: complir amb la llei de transparència

 

Un cop més, l’oposició insistirà en què l’EMD “compleixi la llei i adeqüi el portal de transparència amb la informació necessària”. L’objectiu és que el web de l’EMD posi en coneixement la gestió del govern i alhora contingui “la informació necessària per a que la ciutadania pugui entendre i elaborar el seu propi criteri amb aquesta informació”, entre altres.

 

 

Explorar més possibilitats amb l’aparcament de l'estació

 

A la plaça del Pi convergeixen diferents usos i necessitats d’aparcament: de llarga durada, de compra “ràpida”, estacionaments de dues o tres hores per a qui es desplaça a ciutats veïnes en tren o qui fa ús dels comerços de la plaça: club esportiu, supermercat, perruqueria, banc, agència de viatges… Després de lamentar l’aparcament restringit d’àrea verda - tombat per resolució judicial - ERC proposa que les admnistracions treballin altre cop “conjuntament” i explorin possibilitats com zones taronges, vermelles… a més d’un dispositiu amb capacitat sancionadora o també la possibilitat de crear un pàrquing de llarga durada a la part posterior de l’estació de ferrocarrils.

 

 

L’esperat Pla de mobilitat

 

En aquesta qüestió ERC fa 5 propostes. En primer lloc, que l’EMD estudiï limitar el trànsit rodat de vehicles de més de 3.500kg pel carrer de Can Miró i Sardanista Serra. Tot seguit, que procuri establir una via de pas alternativa al carrer Pin i Soler i aparcaments físics a banda i banda per reduir la velocitat dels cotxes que hi circulen. En tercer lloc, la creació de voreres amb espai per permetre l’aparcament dels cotxes, en el tram de la corba de la Font de la Bonaigua. A continuació, elaborar un pla de manteniment de calçada i voreres a llarg termini (4-8 anys) i, per acabar, que l’EMD, Ajuntament i Diputació “treballin conjuntament per presentar una proposta de pacificació de la BV-1414. Aquesta qüestió ja va ser aprovada amb unanimitat per tot el ple de l’Ajuntament de Cerdanyola. 

Una auditoria externa de comptes 

 

Finalment, l’última proposta incorporada per tractar al ple serà que l’EMD es comprometi a realitzar una auditoria externa de comptes en períodes regulars de màxim 4 anys i fer públic el resultat al portal de transparència de l’EMD. Per ERC, “els i les ciutadanes atorguem confiança a uns i unes representants per a que gestionin el dia a dia de tot allò que ens afecta a tots amb principis de justícia social, repartiment de riquesa, serveis bàsics garantits, etc. (…), però sovint aquesta gestió és poc efectiva o fins i tot fraudulenta”. És per aquest motiu que proposa una auditoria externa de comptes públics cada 4 anys a començar a fer a partir d'ara.