Els resultats del Senat a Bellaterra

Els senadors independentistes van ser líders en confiança pels votants de Bellaterra pel Senat, aconseguint un total de 2731 vots

Mesa de votació amb les urnes plenes de paperetes pel Senat
Mesa de votació amb les urnes plenes de paperetes pel Senat | Laia TR

 

 

Els resultats dels candidats al Senat espanyol de les formacions independentistes van ser els més votats a Bellaterra. Les opcions dels dos partits independentistes majoritaris, Esquerra Republicana de Catalunya - Sobiranistes (ERC-Sobiranistes) i Junts per Catalunya - Junts (JxCat-Junts), van obtenir un total de 2734 vots (un 54,92% del total) al barri. En concret, 1517 van anar a parar a polítics d'ERC-Sobiranistes, mentre que 1217 van ser pels de JxCat-Junts.

Els tres candidats més votats van ser Raül Romeva (ERC-Sobiranistes, 744 vots), Lluís Puig Gordi (JxCat-Junts, 532 vots) i Anna Surra (ERC-Sobiranistes, 437 vots). Els candidats d'altres formacions menys votades per la Cámara Alta van sumar menys vots, com és el cas dels de Ciutadans (562 vots), Partit dels Socialistes de Catalunya (549 vots), Partit Popular (409 vots), ECP-Guanyem el Canvi (259 vots), VOX (191 vots), PACMA (119), Front Republicà (119) i Convergents (36).

A continuació pots mirar un gràfic interactiu. Si hi cliques damunt, t'apreixeran el nombre de vots per cada partit:

 
Resultats de representants al Senat a Bellaterra

  

Infogram

Els candidats de Bellaterra, Ignasi Roda (JxCat-Junts) i Remei Gómez (CNV) van treure 334 i 36 vots, respectivament, i no aniran a la "Cámara Alta". La participació va estar d'un 84,7 %, amb 4978 vots totals (cada votant podia votar fins a tres candidats), un percentatge superior a altres eleccions generals i que, pel Congrés dels Diputats, es va traduir en un domini de Junts per Catalunya a Bellaterra i del PSOE en el conjunt d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari