Ramon Andreu demana "trencar" la dinàmica que fa que Bellaterra se senti exclosa de Cerdanyola

El president de l'EMD va fer un prec durant el passat ple del mes de maig a l'Ajuntament
El president de l'EMD durant el passat ple de maig
El president de l'EMD durant el passat ple de maig | Cerdanyola.info

 

El president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, Ramon Andreu, intervenia en el darrer ple de maig a l'Ajuntament de Cerdanyola per demanar "trencar la dinàmica que fa que Bellaterra se senti sempre exclosa de Cerdanyola".

 

  

  

Andreu va admetre per primera vegada públicament que "hem acabat el procés de negociació d'un nou conveni que no ha arribat a una entesa" i recordava la consulta de segregació feta el 2015 on el 54% dels bellaterrencs van votar a favor de la independència. Llavors, els resultats van ser del 94% a favor de constituir un municipi propi. El president també va evocar l'intent de segregació viscut l'any 1992.


 

 

  

  

"Es deia que aquest govern de Cerdanyola era una oportunitat per fer-ho bé a Bellaterra (...) però, en canvi, han posat denúncies sobre dos elements que influeixen directament en la seguretat: les pilones i les càmeres", argumentava el president. Tot seguit, Andreu va reconèixer l'increment de patrullatge de la Policia Local i Mossos d'Esquadra per Bellaterra, però va concloure que l'actual govern "no és el millor per Bellaterra", ja que "tot ha estat no, no i no".

 

Referent al pla de pacificació del trànsit proposat per l'Ajuntamentva dir: "ens ho mirarem, però la pacificació, si les pilones estan amunt, no és necessària". Per acabar va demanar que es retiressin les denúncies sobre les càmeres i les pilones, que l'Ajuntament accedeixi a cedir la titularitat de la BV-1414 a l'EMD de Bellaterra i que financin de forma correcta l'EMD.
En la resposta, la regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD, Laura Benseny, es va mostrar sorpresa per la notícia: "gràcies per comunicar-nos en un ple que donen el conveni per tancat, perquè encara esperàvem una resposta". I afegia: "no se li han passat les matrícules que sol·licitava dels vehicles bellaterrencs, ni el traspàs de la BV-1414 perquè vostè no té la competència per exercir aquest control (...) tots els motius estan justificats a nivell tècnic".Com a exemple de treball en positiu va posar la proposta de pacificació "que és molt més que un radar" i va reiterar en contundència que "no ha sigut l'Ajuntament qui ha fet baixar les pilones, sinó que ho ha fet un jutge perquè no es pot tallar un carrer".
Finalment va mostrar "mà estesa" a buscar "propostes alternatives per a la mobilitat i seguretat (...) però dins les competències de cadascú i la legalitat". En la qüestió de la BV-1414, per Andreu l'informe de l'intendent en cap de la Policia Local no és suficient i argumentava: "perquè el cap de la Policia Local tingui bona relació amb la Diputació, no crec que sigui un motiu de pes com per denegar la petició de cedir la carretera BV-1414 a Bellaterra".
Comentaris

envia el comentari