La seguretat centra gran part del Ple Municipal a l'Ajuntament de Cerdanyola

El president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, no hi va assistir
Moment del Ple Municipal del mes de març
Moment del Ple Municipal del mes de març | Mónica García

 

El Ple Municipal de Cerdanyola del Vallès del mes de març, celebrat el 5 d'abril, va ser la sessió plenària de comiat del regidor d'ERC de Daniel Mallén. Tal com va anunciar a finals del mes de març, Mallén renuncia a la seva acta de regidor per "incompatibilitat entre els seus interessos professionals i la política municipal".

 

En el seu parlament de comiat, Mallén va recordar que la incompatibilitat la genera l'aprovació de la suspensió d'atorgament de llicències a activitats recreatives, espai al qual es dedica professionalment. Des de la resta de grups municipals, van desitjar sort al regidor d'Esquerra des de l'any 2011. El PDeCAT va assegurar que trobaran a faltar "la ironia i dosi de mala llet" dels discursos de Mallén. En la mateixa línia, des del PP van afirmar que el fins ara regidor "és un dels millors regidors que ha tingut aquest Ajuntament".


 

Transport i seguretat

 

En l'àmbit de les mocions, el Ple Municipal va aprovar modificar el recorregut de l'autobús urbà per tal d'apropar-lo als Centres d'Atenció Primària de Cerdanyola. Es tracta d'una moció presentada per PDeCAT, PP, PSC i Cs, que el plenari va aprovar per unanimitat.

 

Des del partit demòcrata, Josep Grau va destacar que Cerdanyola fa molt temps que espera una solució al respecte i que "els CAP no estan connectats amb eficàcia". En la mateixa línia, el portaveu del PP, Manuel Buenaño, va explicar que el contracte de transport urbà és "un dels més cars que té la ciutat amb uns 600.000 euros anuals". A més, per sorpresa d'alguns regidors, va proposar que es contemplés la possibilitat que l'empresa municipal Cerdanyola Promocions, assolís la gestió del servei de bus.


Un dels grans blocs de mocions aprovades van ser les referents a la seguretat. Primer, es va aprovar convocar la Junta de Seguretat local amb el vot en contra de Compromís per Cerdanyola i l'abstenció de Jordi Miró. Aquesta va ser una de les mocions que més debat va generar. Buenaño (PP) va demanar que es facilitessin dades per saber si la sensació d'inseguretat dels veïns es reflecteix en un augment real de robatoris a la ciutat.

 

Des del govern, la regidora de Seguretat CiutadanaContxi Haro, va explicar que la Junta de Seguretat no s'havia reunit encara enguany per un canvi en la direcció dels cossos policials. A més, en resposta a la proposta de fer convidar al president de l'EMD de Bellaterra, Haro va assegurar que "no troba necessari convidar-lo quan tampoc assisteix a les sessions plenàries".


 

També en l'àmbit de la seguretat, es va aprovar impulsar la convocatòria de quatre noves places de policia local amb les abstencions de Jordi Miró, ICV-EUIA i Compromís, i, per unanimitat, el plenari va donar el vistiplau a aprovar definitivament el reglament de segona activitat de la Policia Local que es va aprovar de forma inicial el desembre de 2016.

 

Suport als polítics empresonats

 

Encara en l'apartat de mocions, el Ple Municipal va aprovar, amb els vots en contra de PP, PSC i Ciutadans, una moció presentada d'urgència per l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva autoritària de l'estat espanyol. També es va decidir donar suport al raper condemnat a tres anys i mig de presó Valtonyc, amb el vot en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans, i, per unanimitat, el Ple va aprovar donar suport l'ONG Proactiva OpenArms.


 

En una altra línia, es va aprovar per unanimitat rebutjar el tancament d'un grup de P3 a l'escola Saltells, i, amb el suport de tots els grups excepte el PP, que s'hi va abstenir, el plenari va aprovar la petició de commemorar el 25è aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló donant el seu nom a un carrer o equipament de la ciutat.
 En l'apartat de mocions, també va destacar la retirada, abans de procedir a la votació, per part del grup municipal de Ciutadans d'una proposta referent a l'okupació il·legal d'habitatges a Cerdanyola. El moviment es va fer a proposta d'altres grups municipals que voldrien debatre la moció amb més temps.

 

"El primer capítol del desenllaç de Guiera"

 

La regidora d'Esports, Laura Benseny, va assegurar que l'aprovació de la resolució d'al·legacions i recursos referents a la gestió del PEM Guiera és, "el primer capítol del desenllaç del PEM Guiera". El punt es va aprovar amb les abstencions del PP i el PSC.


 

També amb un intens debat, es va aprovar la liquidació del pressupost municipal de 2017. Des del govern, van destacar que han finalitzat l'exercici amb un superàvit de 10 milions 393 mil euros. Davant aquestes xifres, Grau (PDeCAT), va demanar que en els pressupostos de 2018, "s'incrementi la despesa social, el foment de l'ocupació, faci efectiu el pla d'inversió i posi en marxa els acords de les mocions aprovades al ple com la campanya pel desamiantatge". En resposta a les crítiques respecte a la manca d'inversions, la regidora de Serveis Econòmics Contxi Haro va assegurar que "seran molt diferents dels de l'any anterior perquè hi ha qüestions que estan actualment en procés de licitació".

 

Per una altra banda, el Ple va donar llum verda, amb el vot en contra del PSC i les abstencions del PP i Cs, a la rectificació d'errades de la Relació de LLocs de Treball (RLT). En aquest àmbit, el govern va rebre crítiques per portar a aprovació de forma seguida diferents modificacions de la RLT. Segons el regidor del PSC, Victor Francos, "la forma de gestionar els recursos humans d'aquest govern és arbitrària". En resposta, l'alcalde Carles Escolà va assegurar que s'han trobat amb molts errors portats de gestions anteriors.


 

 

 
Comentaris

envia el comentari