L'Ajuntament farà una proposta per pacificar el trànsit al Camí Antic

Es tracta d'una possible via que la regidora va avançar durant la passada Junta de Veïns a l'EMD de Bellaterra i que hauria d'aportar "una solució per a tots els bellaterrencs i bellaterrenques"
Un camió passant per les pilones ubicades al Camí Antic de Sant Cugat
Un camió passant per les pilones ubicades al Camí Antic de Sant Cugat | Aleix Giol

 

  

  

Per sorpresa de tots els presents, la regidora encarregada de Relacions Institucionals amb Bellaterra, Laura Benseny, va anunciar durant la passada Junta de Veïns ordinària - el 12 d'abril - a l'EMD de Bellaterra que "la setmana vinent, l'Ajuntament proposaria una proposta de pacificació del Camí Antic de Sant Cugat, feta de forma col·laborativa i d'acord amb el dret".

 

 

  

  

El seu objectiu, segons va explicar, és "aportar una solució per a tots els bellaterrencs" en una qüestió que, consideren, "és de trànsit". "Estem amb ganes de trobar una solució" i "tenim propostes i inversions que volem fer a Bellaterra", són dues de les frases que va repetir.


 

 

  

  

Referent al contingut de la proposta va apuntar: "potser la solució no són les pilones, sinó altres elements que ens aportin solucions a un problema que considerem que és de trànsit". A més, va posar l'èmfasi en "desenvolupar el pla de forma col·laborativa amb l'EMD" per aconseguir, entre els dos ens, "una Bellaterra més segura a nivell vial".

 

 

  

  

El president de l'EMD, Ramon Andreu, va accedir a reunir-se, ja que minuts abans havia demanat una proposta de l'Ajuntament per evitar el volum de trànsit que passa a gran velocitat per aquesta artèria. Tot i això, el govern de l'EMD es va mostrar ferm si en la "defensa jurídica de les pilones", ara apujades per obres de manteniment, però aviat abaixades, mentre no s'aconsegueixin anul·lar les mesures cautelars dictades per un jutge, i que obliguen a l'EMD a tenir-les avall i inactives.


 

 

  

  

Des d'Esquerra Republicana, Quim Oltra va assenyalar que la proposta anava "tard" però que "es posessin d'acord". El vocal de Convergència, Jordi Macarulla, va opinar: "no cal que ens esperem a que l'Ajuntament ens faci propostes, sinó que les hem de fer nosaltres perquè som els principals interessats". El punt de partida del govern de l'EMD (Gent per Bellaterra) és mantenir les pilones amunt i que aquestes estiguin actives "les 24 hores del dia", obviant la proposta d'ERC d'activar-les en franges horàries. No obstant això, el president es va mostrar "obert a negociar" amb la proposta de l'Ajuntament.

 

Retransmisió en directe del ple ordinari de la Junta de Veïns de l'EMD de Bellaterra, el 12 d'abril


 

 

 

 
Comentaris
bobby38bcn
pacificar el transit no solo es necesario en cami antic !!! en cada calle de bellaterra, se puede observar una velocidad muy encima de 30km/h. Que pongan radares ya, y que el resultado sea afectado al presupuesto de Bellaterra ! tendremos mas recursos y menos molestias de transit

envia el comentari