El jutge tira enrere l'acord que havia de permetre comprar el terreny de l'Escoleta

L'acord va ser entre l'Ajuntament de Cerdanyola i la UAB, durant l'any 2014

 

Els regidors d'ERC, Iñigo Enterria i Helena Solà a l'Escoleta
Els regidors d'ERC, Iñigo Enterria i Helena Solà a l'Escoleta | Cedida

 

  

El conveni entre l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que havia de permetre la compra venda del terreny de l'Escola de Bellaterra - L'Escoleta -  ha quedat anul·lat per la decisió d'un jutge. Es tracta de la resposta del jutjat del contenciós administratiu número 5 de Barcelona en favor del recurs presentat pel grup municipal d'Esquerra Republicana a Cerdanyola (ERC). Segons ha anunciat la mateixa formació, també ha quedat anul·lada la prescripció de deutes.


 

 

La sentència, però, encara no és ferma, ja que les administracions disposen de 15 dies per interposar un recurs d'apel·lació. Tot i així, Des d'ERC, recorden que durant el passat mandat, l'any 2014 - data en el qual es va prendre i denunciar l'acord - es plantejava una compra venda per un import de poc més de 2 milions i mig d'euros, concretament 2.614.847,55€.  A la vegada, es reconeixia la prescripció d'uns deutes tributaris de la UAB per valor de 483.371,02€.

 

Des d'ERC demanen al govern municipal que no presentin cap recurs i asseguren que "Cerdanyola no guanya res d'adquirir la propietat d'un terreny i un edifici que haurien de ser de la Generalitat de Catalunya".


 

Per argumentar-ho, afirmen: "en el seu dia Compromís per Cerdanyola es va oposar a l'esmentat conveni i va considerar que la manca dels informes també havia menystingut els seus drets com a regidors, si bé no van recórrer judicialment".

Vulneració dels drets bàsics d'informació

 

En un comunicat, el grup municipal d'ERC explica que van presentar la demanda "perquè es vulneraven els seus drets bàsics d'informació, al no poder consultar en el termini legalment previst els informes d'intervenció i de secretaria, ambdós de caràcter vinculant". Així, la decisió del jutge avala els arguments dels regidors republicans, Daniel Mallén i Helena Solà i "considera acreditat, atesa la prova practicada, que l'obligació de comptar amb aquests informes, complexos, tant jurídicament com econòmica, amb caràcter previ al ple, va influir en el dret dels regidors d'emetre un vot amb garanties".


 

Sobre els models de gestió, ERC afirma que defensen una gestió pública "exigent i transparent dels recursos públics" i "el fet de tenir bones relacions amb la UAB". Alhora, asseguren: "és lamentable que calgui recórrer a la via judicial per reivindicar els drets democràtics i una bona gestió per evitar el malbaratament d'uns recursos que són de tots i que tant costa obtenir".

 

L'entrada de l'Escoleta
L'entrada de l'Escoleta | G. Maps

 
Comentaris

envia el comentari