El govern de Bellaterra reactiva les pilones del Camí Antic

Només els bellaterrencs podran fer ús d'aquesta via
Les pilones vistes des del cantó de Sant Joan, Sant Cugat
Les pilones s'aixequen o baixen a través d'un lector de targetes | Laia TR

 

El govern de Gent per Bellaterra ha reactivat les pilones ubicades al Camí Antic de Sant Cugat, a Bellaterra, el 16 d'abril. Malgrat estar denunciades per la majoria dels grups polítics que conformen el ple de Cerdanyola, l'òrgan ha explicat que ha pogut fer-ho perquè "la denúncia de l'Ajuntament qüestiona una modificació de l'ordenança de l'any 2014", i no la seva aprovació i instal·lació, feta el 2011.

 

D'aquesta manera, l'Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha aconseguit esquivar - de moment - les mesures cautelars dictades pel jutge, l'estiu del 2017, i que obligaven a l'EMD a tenir les pilones abaixades i inactives, a l'espera del judici.


  

Amb aquest nou moviment, tot fa pensar que l'EMD rebutjarà la proposta de l'Ajuntament, que volia incloure altres elements de gestió del trànsit, sense haver de convertir el camí en una "via privada", exclusiva pels veïns de Bellaterra, les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana.

 

El programa de Gent per Bellaterra aposta per "defensar jurídicament" les pilones i el seu president, Ramon Andreu, n'argumenta la seva legalitat i correcta tramitació. De fet, l'EMD atribueix l'increment de trànsit, però també el de robatoris, a la denúncia de l'Ajuntament. Afirmen que, amb les pilones reactivades, el trànsit disminuirà, com també ho faran els robatoris.


No obstant això, i com ha fet saber una veïna, dissabte 14 van entrar a robar en una casa del Camí Antic. Per la seva banda, els Mossos no van poder accedir-hi ràpidament a causa de les pilones que, estant bloquejades i apujades, no les podien abaixar. 

 

Resta per saber com accediran o com abaixaran les pilones els Serveis d'Emergència, situació que ja es va donar anteriorment quan un camió de Bombers no va poder travessar. 

 

Per apujar o baixar la pilona serviran les mateixes targetes que ja havia distribuït en el passat, l'EMD de Bellaterra. Aquestes es poden aconseguir a les oficines de l'EMD si s'acredita l'empadronament al barri. Abans de ser abaixades l'estiu passat, veïns havien denunciat com autocars de transport escolar també en disposaven. 

Comentaris
Anonim
Aquesta messura no es legal en absolut. S´esta bloquejant l´acces a una via publica que paguem entre tots i que el motiu respon unicament a censura de la gent que pot circular per un poble de Catalunya! Si voleu actuar com una urbanitzacio retireu el col.legit i la estació i serveis en els quals tots paguem!
Josep Grifoll
El Camí Antic, en termes de planificació urbanística, és un nyap (voreres, seguretat vial, gestió del trànsit, infraestructures de serveis). Calen recursos financers i, sobretot, enginy i negociació per solucionar la precarietat de la via. El Camí Antic no és un cas únic de bypass, convindria saber on són els altres per mirar de coordinar accions. Una solució tecnològica podria plantejar-se a nivell de país.

envia el comentari