Ciutadans demana que Cerdanyola abandoni l'Associació de Municipis per la Independència

Ciutadans reclama al govern que inclogui la sol·licitud en l'ordre del dia del pròxim ple i que "es recuperin els diners pagats per destinar-los a finalitats socials"
ami
Imatge de l'assemblea general de l'AMI que es va celebrar l'any 2016 a Cerdanyola | AMI

La secció local de Ciutadans a Cerdanyola del Vallès ha demanat que el govern de la ciutat "sol·liciti la sortida immediata de Cerdanyola de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)". Segons assegura Ciutadans en un comunicat, la formació taronja ha presentat una instància perquè la petició es porti al ple del pròxim dia 25.

C's també demana que es faci públic "el cost total que la participació ha suposat per al municipi durant aquests quatre anys". Cerdanyola es va adherir a l'AMI el juliol de 2015, quan el plenari va donar suport a la proposta del govern. Compromís per CerdanyolaERC, CiU i ICV/EUiA/MES van defensar l'adhesió, mentre que PSC, C's i PP es van mostrar contraris. Segons la portaveu de Ciutadans, SoniaRodríguez, aquesta decisió "vulnera el principi de pluralisme polític, així com els principis d'objectivitat i neutralitat institucional per participar d'una associació els objectius de la qual sobrepassen competències municipals".

Rodríguez considera que "els ajuntaments han d'abstenir-se de promoure qualsevol iniciativa que, per molt legítima, impliqui separar-se del pluralisme polític". Des de Ciutadans assenyalen que així ho "ha dictat el TribunalSuprem, igual que altres tribunals han sentenciat en la mateixa línia". En aquesta línia, Sonia Rodríguez proposa que "es retornin a la ciutat els més de 20.000 euros del pressupost públic que s'han destinat a l'AMI i es destinin a finalitats socials" i que "es revisin tots els acords del ple que no respectin el principi de pluralisme polític i siguin revocats".