Bellaterra i la seva seguretat, a l'audiència ciutadana del mes de maig

Una veïna va entrar una paraula per demanar qüestions de mobilitat i seguretat a Bellaterra
Moment de l'audiència ciutadana

 

  

  

El "plenillo" o audiència ciutadana del mes de maig a l'Ajuntament de Cerdanyola va registrar una paraula d'una veïna que va demanar qüestions sobre seguretat i mobilitat a Bellaterra. La pregunta la va adreçar a tots els membres del plenari, abans de celebrar-se un ple que atacaria diverses qüestions.

  

  

  

  

La bellaterrenca Remei Barceló va demanar a tots els membres del govern i oposició "pensar en la seguretat també a Bellaterra". A continuació va preguntar sobre la proposta de l'Ajuntament d'instal·lar radars de tram al Camí Antic de Sant Cugat i també al carrer de Pin i Soler. Sobre aquest tema, va demanar si es tractava d'una proposta "amb l'objectiu de recaptar més diners dels bellaterrencs".


 

Seguretat i mobilitat, qüestions entrellaçades

 


Barceló, afectada per un robatori al seu domicili, va admetre que Bellaterra podia ser una zona "difícil" de controlar però, tot i així, expressar que ja estava "cansada" de la sensació d'inseguretat que viu. En nom de diferents veïns bellaterrencs, va demanar una patrulla de la Policia Local al barri. Referent a altres mètodes instal·lats per l'EMD - càmeres i pilones, a mig camí entre la mobilitat i la seguretat - va dir: "penseu en alguna cosa que ens vagi bé a tots, feu el que faci falta".

 

La regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD, Laura Benseny, va lamentar els robatoris però a la vegada matissar que "malauradament la seguretat total no existeix". Segons la regidora, Bellaterra es troba per sota de la mitjana pel que fa a robatoris i va destacar un servei especial conjunt entre Mossos d'Esquadra i Policia Local.
En relació a l'ordre d'abaixar les pilones que limiten el pas al Camí Antic de Sant Cugat va dir: l'ordre d'abaixar les pilones és una mesura cautelar d'un jutge (...), l'Ajuntament de Cerdanyola les ha denunciades perquè limiten la circulació de la via a només els bellaterrencs i tothom ha de poder-hi passar". Tot seguit, Benseny va afegir que han presentat un primer esborrany de pacificació per a diferents zones de Bellaterra.

Radars de tram per una via "massificada"

 

Pel que fa a pacificació de la zona, Benseny va dir que algunes vies estaven "massificades" a Bellaterra i que la proposta dels radars de tram - no de velocitat -, la limitació del tonatge i les zones de circulació lenta, no estaven pensades "en cap cas per multar i recaptar diners de Bellaterra, sinó perquè tots els veïns visquin tranquils a casa seva". Per acabar, va mostrar-se oberta a consensuar l'ús que es donaria als diners recaptats pels planificats radars. 

Comentaris

envia el comentari