Bellaterra denúncia la deriva "autoritària i antidemocràtica" de l'Estat espanyol

Ho va fer unànimement i va subratllar com "en lloc d'actuar com una democràcia madura, l'Estat espanyol, ha decidit oferir cops de porra, menyspreu, humiliació, amenaces i, finalment, presó"
Imatge d'arxiu del president de l'EMD en una concentració abans del referèndum de l'1-O, demanant llibertat també a Bellaterra
Imatge d'arxiu del president de l'EMD en una concentració abans del referèndum de l'1-O, demanant llibertat també a Bellaterra | J. Tardós

 

Durant el ple del 12 d'abril, Bellaterra va denunciar unànimement la deriva antidemocràtica i autoritària de l'Estat espanyol.

  

  

Ho va fer en una moció proposada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En ella, tots els grups polítics van mostrar-se "contra la dictadura del 155" i van coincidir en admetre que "Catalunya ha tornat a patir, altra vegada, un nou atac repressiu per part del govern de MarianoRajoy i el bloc del 155, conjurats amb el poder judicial i policial de l'estat".


 

  

El text parla "d'onada repressiva contra els catalans i les catalanes" i defineix l'acció del governespanyol com un executiu que està "disposat a tot, fins i tot a vulnerar els drets civils, polítics i humans més bàsics per tal d'erradicar qualsevol signe de dignitat del poble català".

  

  

Un estat que, en definitiva, consideren que "enlloc d'actuar com una democràcia madura - on el diàleg i l'acord són el motor de la cohesió de la societat - han decidit oferir cops de porra, menyspreu, humiliació, amenaces i, finalment, presó".

 

Una autèntica "cacera de bruixes" contra l'independentisme


En la mateixa línia, l'acord demanava l'alliberament dels presospolítics, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Quim Forn, Oriol Junqueras i, des del 23 de març, també Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa, tots empresonats "d'una forma injusta, arbitrària i abusiva" malgrat ser els "legítims representants públics, tots ells gent de pau".
Tant el govern de l'entitat menor com els vocals van exigir el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel, i la garantia del respecte absolut als seus drets polítics, ciutadans i humans sense veure's sotmesos a cap judici pel seu lliure exercici polític.


 

Crida a les entitats bellaterrenques

 

Finalment van instar a totes les entitats bellaterrenques "a defensar els drets fonamentals, civils, polítics, la llibertat, la democràcia i els nostres legítims representants escollits democràticament del Parlament de Catalunya".
Comentaris
Javier Unanime
Qué eramos el 99%? o el 100%? Esto sí que es democracia?

envia el comentari