Com fer una senzilla i boníssima sopa d'all

Acabats de sortir de l'hivern, encara es pot gaudir amb delit de plats ben calents com aquest, ideal per prevenir refredats
La sopa d'all és un plat senzill i gustosíssim
La sopa d'all és un plat senzill i gustosíssim | CocinaDelirante

 

 

Primavera a vegades implica temps de refredats. Els canvis de temperatura entre el dia i la nit sovint provoquen més d'una baixada de defenses i, no cal dir-ho, l'arribada d'un d'aquells refredats que tant molesten el nostre dia a dia. Però hi ha maneres ben tradicionals i saludables d'evitar els refredats, i la majoria solen servir-se en un plat. 

 

 

 

 

En concret, hi ha una manera ben gustosa, que funciona i és ben fàcil de preparar: la sopa d'all. Gràcies a les propietats de l'all, que ajuden al nostre sistema immunològic de diferents maneres, aquest plat no només està boníssim, sinó que ajuda tant a prevenir els refredats i grips com a pal·liar-ne els efectes. 

 

 

 

Us animeu a provar-la?

 

 

Què necessitem per a fer la sopa d'all?

  • Mitja cabeça d'alls
  • Pa torrat (2 o 3 llesques per cap)
  • Mitja culleradeta de pebre vermell de la Vera per ració
  • Brou de pollastre o aigua (300 ml de brou per cada 3 plats)
  • Ous (un per cap)
  • Un raig d'un bon oli d'oliva verge
  • Sal

 

 

Mans a la cuina!

  • Primer, piquem ben petits els alls i els sofregim en l'oli
  • Quan comencin a estar rossets hi afegim el pebre vermell i ho remenem bé
  • Tot seguit hi posem el pa torrat a llesques ben finetes i hi donem un parell de tombs amb l'espàtula de fusta
  • Hi posem el brou i fem que arrenqui al bull 
  • Ho deixem coure tot a foc ben baixet uns 20 minuts i ho salem al gust.
  • Uns moments abans d'emplatar hi posem un ou per cap i deixem que es facin uns 3 o 4 minuts, sacsejant la cassola perquè no s'enganxin (no remenant, ja que es trencarien els ous)
  • Emplatem la sopa vigilant que els ous quedin sencers i que en posem un a cada plat

 

Bon profit!