Pasta de tardor, amb salsa de carabassa i bolets

Una solució lleugera i cremosa per gaudir dels aromes de la tardor
Pasta de carabassa i bolets, una delícia pel paladar
Pasta de carabassa i bolets, una delícia pel paladar | Iosune Robles i Alberto Aragón

 

 

Cuinar amb pasta és una aposta segura. La pasta serveix com a base per a una gran quantitat d'àpats i és molt versàtil per a jugar amb diferents tipus de salses i ingredients, ja que pot servir de contrapunt ideal. D'una banda, atorga cos i textura a tota mena de condiments i acompanyaments; de l'altra, pot servir per a suavitzar ingredients de gust intens com diversos tipus de carns, formatges i verdures.

 

 

Per això, la pasta és una base ideal per a experimentar amb ingredients d'aroma penetrant però gust suau, com és el cas dels bolets i les carabasses, que ens porten el bo i millor del sabor de la tardor. I així, avui, al Pa amb Oli, us proposem un bon àpat de pasta amb bolets i salsa de carabassa; una solució culinària que agradarà a tothom i serveix d'àpat complet i alhora lleuger.

 

 

Us hi animeu? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a dues persones?

 

Per a la salsa:

  • 150 g de carabassa crua
  • 65 ml de llet vegetal sense endolcir (per exemple, de soja)
  • Quatre cullerades de llevat nutricional o llevat de cervesa
  • Dues cullerades de tahina o d'oli d’oliva verge extra
  • Dues culleradetes de vinagre de poma o suc de llimona
  • Una culleradeta d’all en pols
  • Mitja culleradeta de sal
  • Un quart de culleradeta de pebre negre mòlt

 

Per la pasta:

  • 300 g de pasta (per exemple, macarrons)
  • 600 g de bolets trossejats
  • Julivert fresc picat al gust

 

 

Mans a la cuina!

  • Primer trossegem la carabassa a daus i la cuinem al vapor durant uns 15 o 20 minuts, fins que estigui tendra. També la podem bullir
  • Ara cuinem la pasta seguint les instruccions del paquet. L'escorrem, rentem i reservem
  • Després posem els bolets trossejats en una paella i els cuinem amb aigua o un rajolí d'oliva fins que estiguin llestos 
  • Quan la carbassa estigui a punt, la posem en una batedora de vas amb la resta d’ingredients de la salsa i batem fins que estiguin ben integrats. També podem fer servir una batedora de mà, tot i que la textura no quedarà tan fina
  • Tot seguit, aboquem la salsa en una olla o paella, i la cuinem a foc mitjà-alt fins que estigui calenta. 
  • Hi afegim la pasta, remenem i cuinem durant un o dos minuts més perquè tot es mescli bé i la pasta agafi el gust de la salsa
  • Finalment, servim la pasta amb els bolets saltats per sobre i una mica de julivert fresc al gust per decorar
  • Recordeu que la pasta es pot guardar a la nevera en un recipient hermètic durant 4 o 5 dies, com a màxim

 

 

Bon profit!