Croquetes de camagrocs, una alternativa original i de temporada

Aprofitant uns dels bolets més petits de la cistella, us oferim una de les receptes més originals per gaudir de la cuina de tardor
Croquetes de camagrocs
Croquetes de camagrocs | La Fada Gourmet

 

 

La tardor, per a molts, és època de bolets. Tot i que molts somien amb grans cistells plens d'ous de reig, trompetes de la mort i rovellons, el cert és que anar al bosc, sobretot a la zona del Vallès, implica trobar pocs exemplars com aquest. Tanmateix, als nostres boscos sí que hi ha un bolet comestible i molt abundant: el camagroc, que tot i ser molt més petit, és també apreciat a la cuina.

 

 

Ara bé, és difícil basar un àpat en els camagrocs, i sovint es converteixen en un condiment per a arrossos i pasta. Si us sobren camagrocs i no sabeu què fer-ne, us proposem una recepta ideal per aprofitar aquests petits fruits del bosc, alhora que en traiem suc: croquetes de camagrocs. Una opció original per a sorprendre als amants dels bolets i treure profit a ingredients senzills per a fer-los excel·lents.

 

 

Us hi animeu? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  

  • 300 gr de camagrocs fregits i tallats menuts
  • 120 g de mantega
  • 120 g de farina
  • Una ceba gran trinxada petita
  • Un litre de llet
  • Pebre negre
  • Nou moscada
  • Sal
  • Oli, pa ratllat, farina i ou per fregir

 

 

Mans a la cuina!

  

  • Primer netegem, tallem i fregim els camagrocs
  • En una paella, deixem desfer la mantega
  • Hi coem la ceba fins que quedi transpoarent
  • Ara escalfem la llet en un cassó, hi ratllem una mica de nou moscada, sal (1 cullaradeta aproximadament) i pebre negre al gust
  • Quan la ceba és transparent, hi afegim de cop la farina, barrejant bé i sense parar fins que quedi tot ben integrat
  • Després hi aboquem la llet i, amb una batedora, ho anem remenant poc a poc  
  • Ara incorporem els camagrocs i continuem remenant fins que la pasta es solidifiqui
  • Aproximadament, la tindrem uns 20 minuts al foc, sense deixar de remenar i anant amb molt de compte que no es cremi
  • Un cop passat aquest temps, ho posarem tot en una safata perquè es refredi i ho tapem amb paper film perquè no es floreixi ni es faci crosta 
  • Un cop fred podem començar a fer les croquetes: les passem per farina, ou i pa ratllat abans de fregir-les fins que quedin daurades
  • Ja es poden servir!

 

Bon profit!