Jofre Llombart: "És preferible ser bons veïns abans que mals companys de barri"

El periodista del Món a RAC1, que havia sigut alumne de l'Escoleta, dóna suport al moviment veïnal
El periodista Jofre Llombart és exalumne de l'Escola Bellaterra
El periodista Jofre Llombart és exalumne de l'Escola Bellaterra | SNOWDY PHOTOGRAPH

 

L'escriptor i col·laborador cerdanyolenc Danny Romero entrevista al periodista Jofre Llombart, santcugatenc i coneixedor de la realitat social del Vallès, dins d'un dels programes de ràdio més escoltats a Catalunya, el Món a RAC1.  En l'entrevista, el santcugatenc opina sobre la situació de Bellaterra, la seva relació amb l'Ajuntament de Cerdanyola, els cerdanyolencs i la iniciativa d'alguns veïns de demanar el canvi de municipi a Sant Cugat.

 

 

Concretament, Llombart indica a Romero que, tot i que com a santcugatenc no té part en el conflicte, sí que té la perspectiva de la realitat amb Valldoreix. A més, diu que "entenc que els veïns de Cerdanyola vulguin que Bellaterra sigui part del seu municipi, però han d’entendre que tenen dret a, com a mínim, qüestionar-ho".

 

 

Alhora indica que, si bé admet que molts dels veïns de Sant Cugat tenen un "altíssim nivell de vida", Llombart crida l'atenció: el dels rics "no és l’únic Sant Cugat que existeix", i es nega a creure que "l’única imatge sigui la d’un municipi elitista i fins i tot un punt altiu". Alhora, però, es mostra cautelós quan diu que "sí que és veritat que a vegades convindria ser conscient que, efectivament, a Sant Cugat hi pot haver el risc de tenir una sensació de bombolla paradisíaca i no és així". 

 

 

Finalment, també explica que, sobre com millorar les relacions entre EMD i Ajuntament a Cerdanyola, la millor manera per mantenir una relació "és seduint, no imposant. No pots retenir ningú en contra de la seva voluntat perquè tard o d’hora marxarà. I tu pots decidir si es queda a bones o marxa a males". Així, defensa una millora en la comunicació sobre les coses positives de romandre a Cerdanyola i, en cas que no sigui suficient, que l'Ajuntament "procuri tenir una bona relació de veïns" amb Bellaterra. 

 

 

Llegeix l'entrevista completa aquí