Virtu: "Tots sereu com jo quan passi el temps"

La Virtu és el personatge que l'Ortopèdia i Parafarmàcia 3 Cantons ha creat per explicar el dia a dia i necessitats de la gent gran
Clara Manchón, Virtu i Clara Pérez-Bonfils davant la botiga
Clara Manchón, Virtu i Clara Pérez-Bonfils davant la botiga | Laia TR

 

Qualsevol persona que visiti l'Ortopèdia i Parafarmàcia 3 Cantons, a Sant Quirze, serà rebuda pel seu icònic personatge: La Virtu.

  

  

La Virtu o Virtudes és el maniquí emblema de l'empresa, que ja s'ha convertit en un símbol reconeixible per tot el poble. El personatge ajuda a les professionals de l'ortopèdia a visibilitzar les necessitats que pot tenir una persona gran a l'hora de moure's, tenir cura d'ella mateixa o manipular estris de la llar.

  

  

Les seves creadores, la Clara Pérez-Bonfils, farmacèutica ortopeda, i Clara Manchón, tècnica ortopeda, en parlen.

 

 

Coneix tots els tractaments i serveis de l'Ortopèdia i Parafarmàcia 3 Cantons

  

 

Qui és La Virtu?

  

La Virtu és el personatge de l'Ortopèdia i Parafarmàcia 3 Cantons. Un maniquí que ha pres vida i representa la icona de qualitat de vida del poble.

  

 

Com va néixer la idea de crear-la?

  

L'origen és que volíem un maniquí, i el volíem articulat. En vam trobar un de fusta que semblava una mica "vintage" i...a l'inici pensàvem que el mouríem només per la botiga. Havíem ideat que el posaríem en situació, utilitzant els estris i les eines que venem per millorar la mobilitat de la gent gran.

 

   

I què va passar entremig?

 

Doncs que ens vam animar. Una la va vestir, l'altra li va posar una perruca amb rul·los per la dutxa...i a partir d'aquí tot va anar creixent. Vam començar a fer-li vídeos utilitzant, per exemple, la màquina de pressoteràpia i vam acabar fent-li un blog sota l'etiqueta #todosseremosVirtu

 

 

 

Ja... Un blog. El blog de La Virtu

  

Exacte. Es diu quienesvirtu.wordpress.com i allà s'explica tota la història de la seva vida. On va néixer, com va ser la seva infantesa, els primers amics... Per generació, va ser molt amiga de Joan Manel Serrat, John Lenon, ajudar a resoldre equacions a Einstein i convertir-se en íntima amiga de la cantant Marisol. Fins i tot va visitar el Papa Joan XXIII i va protagonitzar una portada del Intervíu, durant l'època del "destape". Va donar la volta a tot el món...

 

 


I com és ara la seva vida?


Amb els seus 74 anys, i després d'una vida plena de records, va decidir instal·lar-se fa mig any a Sant Quirze del Vallès. La idea que volem transmetre amb aquest personatge és que el temps passa i que tots, algun dia, serem la Virtu. La seva història és com un fil conductor perquè, en realitat, la gent té necessitats, el que passa és que no les sap veure. Si tu expliques que La Virtu ha caigut per les voreres del carrer i s'ha trencat un fèmur - que li passa a molta gent - entens que per curar-se bé necessites el caminador, el llit articulable, l'elevador de vàter... Pretenem explicar la vida quotidiana d'una persona gran i les solucions que li poden anar bé.

 

I amb un important toc d'humor


Sí, jo penso que estem bastant farts de la publicitat i les ofertes i a mi, que m'encanta fer poble, vaig pensar que crearia La Virtu i me l'emportaria a tot arreu.

 

 

Tinc la sensació que esteu molt involucrades amb la vida del poble


Sí. Ara surt als esdeveniments, comerços i bars del poble. Ens l'hem emportada al Casal d'Avis a fer unes cartes, per exemple, o al banc a obrir un pla de pensions. I com que patrocinem el Club Excursionista i el Club de Bàsquet de Sant Quirze, també anem al camp. O a la Cursa del Mussol...

 

 

 

La Virtu al camp del Sant Quirze Club de Bàsquet, del qual n'és patrocinadora
La Virtu al camp del Sant Quirze Club de Bàsquet, del qual n'és patrocinadora | Ortopèdia i Parafarmàcia 3 cantons

Té algun objecte preferit?


Bé, nosaltres tenim la cadira de rodes elèctrica, Zinger, i som l'única ortopèdia a Espanya que la lloga. És plegable, resistent, lleugera i està canviant la vida de molts dels nostres clients, perquè la poden llogar, per exemple, per un viatge o si es trenquen una cama. També oferim cadires evolutives, que es van adaptant a mesura que l'usuari creix... o lloguer de llits. Què creieu que diria La Virtu si us pogués parlar?


Poca gent hi ha que faci el que fem nosaltres, amb la intensitat que fem, la intenció... La moralina de tot és que, hagis tingut la vida que hagis tingut, la vellesa ens arriba a tots. Com diem en el blog: "la edad no perdona ni a Virtu".La vellesa és una altra etapa de la vida que, si tenim la sort de poder-la viure, s'ha de fer de la millor manera, amb la màxima qualitat de vida i això La Virtu ho sap.Per aquest motiu tenim a La Virtu a 3cantons, perquè sap que a l'Ortopèdia i a Sant Quirze, pot trobar la comoditat i el benestar que necessita en aquesta etapa de la seva vida.

 

El personatge acompanyat de les seves creadores
El personatge acompanyat de les seves creadores | Laia TR

 

 

Parafarmàcia i Ortopèdia Tres Cantons

 

  

Adreça: plaça del 14 d'abril, 1 local B, Sant Quirze del Vallès

Telèfon: 93 781 76 71

Horari: De dilluns a dissabte de 9 a 21 h

E-mail[email protected]

Webwww.ortopedia3cantons.es