Neus Riba: "Bellaterra és el meu poble i per això vaig decidir fer el pas"

La bellaterrenca i propietària de FamilyCan valora els primers mesos d'acollida del seu nou negoci, ubicat a la plaça del Pi de Bellaterra, davant de l'estació
La bellaterrenca Neus Riba, gerent de FamilyCan
La bellaterrenca Neus Riba, gerent de FamilyCan | Cedida

 

 

  

Neus Riba, propiètaria dels centres canins FamilyCan, ha inaugurat nou local a la plaça del Pi, davant de l'estació de Bellaterra. Riba, bellaterrenca de tota la vida, es declara contenta i il·lusionada amb un centre veterinari i botiga que amplia el servei del seu centre ja existent a Sant Cugat. El nou FamilyCan Bellaterra ofereix un servei "premium" per persones que tenen un gos, com un membre més de la seva família.

 

 

  

  

Ambdós centres són capdavanters i tenen uns valors molt clars. El centre de Sant Cugat, per una banda, ofereix servei integral de benestar per a gossos, amb servei veterinari, fisioteràpia i rehabilitació, botiga, perruqueria, guarderia, ensinistrament i servei a domicili. FamilyCan Bellaterra, en canvi, ofereix servei de veterinària, perruqueria, assessorament nutricional, alimentació i accessoris, entre altres.


 

 

  

  

Quina novetat hi ha davant de l'estació de Bellaterra?

  

L'octubre de 2017 vam obrir FamilyCan Bellaterra, un servei veterinari de proximitat perquè tots els propietaris que ho desitgin puguin tenir un veterinari de capçalera, igual que nosaltres tenim el nostre metge de capçalera. 

  

  

 

 

Es tracta d'una nova iniciativa empresarial?

  

No. De fet, ja fa 5 anys que tenim un centre veterinari força gran i innovador a Sant Cugat, únic a la zona. Es tracta d'un centre de rehabilitació i fisioteràpia també per a gossos i que dóna un servei integral. El 2013 vam ser capdavanters en plena crisi i vam incorporar aquest tipus de servei amb proveïdors d'Anglaterra, per exemple, amb una mentalitat de cura de l'animal "més europea".


 


Quin vincle teniu amb l'espai que existia abans?


Abans hi havia l'espai de Mira que Guau, que també ho portaven uns joves veïns de Bellaterra, amb qui jo tenia relació abans d'obrir, però van decidir emprendre noves activitats i traspassar el local. Els clients habituals podran gaudir de la continuïtat en el servei pels seus gossos i també descobrir FamilyCan Sant Cugat, per conèixer el centre integral o el servei de guarderia, activitats i cursos que els poden interessar.Des de llavors heu fet una forta inversió condicionant el local...


Sí. Nosaltres vam decidir emprendre una gran reforma perquè teníem ganes de donar-li la nostra empremta i fer-nos-ho casa nostra.

 

 

Com és FamilyCan Sant Cugat?Està situat al costat de l'hípica de Can Caldés, a l'entrada de Sant Cugat des de Bellaterra. Hi ha uns camps d'herba molt amples, fem activitats d'ensinistrament, extraescolars per a nens i gossos... Allà estem molt implementats i ens va servir de plataforma per dir: "bé, Bellaterra és el meu poble i ara ha quedat un local buit on ja es feia una activitat per a gossos abans. Ens hem de decidir i fer el pas per implementar-nos aquí".Així neix FamilyCan Bellaterra?


Sí. Amb l'objectiu de donar el mateix servei de qualitat que li donaries al teu fill, però al teu gos. D'aquí ve el nom, també. Considerem que el gos és un membre més de la família. Donem un assessorament especialitzat en nutrició, venem aliments de qualitat, ajudem a buscar, dins el pressupost de cadascú, el que el seu gos necessita, servei de perruqueria innovador amb ozonoteràpia...


 

La cabina Lavacan amb ozonoterà pia
La cabina "Lavakan" amb ozonoteràpia | Cedida

 Ozonoteràpia?


Sí, és una teràpia que utilitzem en perruqueria pels animals. Els banyem dins d'una cabina anomenada "Lavakan" i els gossos s'assequen tranquils, és a dir, poden estar estirats, asseguts, canviar de posició... i tot sense estar lligats, perquè la cabina desprèn una brisa molt suau que, sense estrès, els va assecant i relaxant sense que hagin d'estar massa manipulats. També és pràctic per a gossos agressius.Es tracta d'una cabina habitual?


No. Nosaltres apostem per proveïdors pròxims i locals. Pel que fa a la cabina Lavakan està fabricada a Valls per un jove inventor, amb la seva empresa familiar. El producte va tenir una col·laboració de Taurus pel desenvolupament de la part d'enginyeria.

I els vostres proveïdors?


Molta de l'alimentació que tenim és també de producció catalana, aliment de proximitat i origen controlat. Ens agrada tenir una xarxa de col·laboradors amb qui tenim una relació molt estreta i que sabem que treballen bé, coneixem les seves instal·lacions, etc. D'aquesta manera, podem respondre davant dels nostres clients pel que fa a les recomanacions que donem.


 


Què poden trobar els vostres clients a FamilyCan Bellaterra?

 

Servei de veterinari de capçalera, perruqueria canina amb l'ozonoteràpia i tall de cabell que el porta una perruquera amb àmplia experiència que hem incorporat expressament a l'equip per Bellaterra. A més, tenim botiga amb corretges i collars, entre altres, una mica diferents. Ens agrada tenir accessoris innovadors perquè no cal que el teu gos vagi amb el mateix collar vermell que porten tots els gossos. Hi ha collars molt bonics que tenen acabats diferents i et permeten donar-li un toc molt especial.Com han estat els primers dies?


Després dels primers mesos la valoració és molt positiva. Vam obrir completament a l'octubre, tot i que el setembre, per Festa Major, ja teníem la botiga oberta. Estem súper contents de l'acollida i jo em sento molt integrada a la comunitat. A més tinc amics, veïns i familiars que m'ajuden. També estic tenint l'oportunitat de conèixer veïns que no coneixia i molts clients de FamilyCan Sant Cugat, que són residents a Bellaterra i que estan encantats que siguem aquí. De fet, n'hi ha molts que venen passejant. Abans a Bellaterra això era una mancança perquè el veterinari de la UAB està molt bé per coses grosses, però la relació que els nostres veterinaris tenen amb els gossos és gairebé íntima i cordial. Els veterinaris de capçalera recorden el nom del teu gos des que era petit i se saben de memòria tot el seu historial mèdic. Abans, els veïns propietaris de gossos havien de marxar fora a buscar aquest servei i això és el que ara intentem cobrir.
El teu lligam amb Bellaterra és fort

 

Sí. Jo ara mateix visc a Sant Cugat però el meu vincle amb Bellaterra va molt més enllà. La meva família són un bon nombre de bellaterrencs, vaig anar al Ramon Fuster durant tota la meva escolaritat i els meus germans també van seguir a la mateixa escola, a la que ara va el meu fill gran també. Els meus pares continuen vivint a Bellatera, jo hi he viscut uns anys i ens agrada mantenir-hi el vincle. Per dir-ho d'alguna manera, cada any som aquí per Festa Major i fins i tot aquest any vam cedir les nostres instal·lacions - acabades d'inaugurar - perquè servissin de camerino pels actors i ballarins que van actuar per l'espectacle de Moulin Rouge, durant la Nit de la Unió de Veïns.Una valoració positiva llavors


I tant, estic contenta d'haver tornat a casa i formar part del comerç del barri, que la gent passi per la plaça i et saludi, trobar amics, veïns... La veritat és que estic molt il·lusionada perquè estem donant moltes cites. Us animem a visitar les instal·lacions perquè hem volgut fer una cosa molt "xula" i de disseny, que transmeti els nostres valors de treball: un entorn net, amb molta llum natural, espaiós i poc sobrecarregat.


 

 

 

FamilyCan Bellaterra

 

Adreça: Plaça del Pi, 3

Telèfon: 661 333 597 
Comentaris

envia el comentari