Descobrir Pèrsia des de dins

L’experiència d’un guia acompanyant
s

 

 

 

Quan planteges a algú fer un viatge a Iran, encara hi ha qui arronsa el nas i et mira amb cara de sorpresa... Iran?, que hi ha allà? Això no està al costat d'Iraq?

 

  

  

Per aquest motiu, amb aquest article volem intentar donar-vos a conèixer aquesta magnífica destinació, rica en cultura, arquitectònicament màgica i on l'hospitalitat de la seva gent et farà tornar a casa amb una percepció totalment diferent d'aquest país.

 

 

  

  

Vaig tenir l'oportunitat de visitar l'Antiga Pèrsia en la meva labor com a guia acompanyant de grups. Assistia a tota la gent, els ajudava a comunicar-se per la diferència d'idioma i els gestionava qualsevol dubte o incident durant la seva aventura. Això em va permetre conèixer un país per a mi desconegut el qual no va deixar de sorprendre'm durant tota l'estada.


 

 

  

Iran és una destinació amb una arquitectura i art islàmic que no he conegut mai. Passejar pels seus basars orientals et permet una sorprenent immersió en la cultura persa i la selva societat islàmica.

 

 

  

Durant la nostra estada vàrem poder gaudir d'un itinerari on vàrem visitar sofisticades ciutats mil·lenàries de la Pèrsia clàssica com Shiraz, YazdIsfahán.

 

 

  

  

Com a curiositat per totes les dones que decidiu viatjar i conèixer aquesta magnífica destinació, us recomano que no deixeu passar l'oportunitat de visitar una perruqueria o centre d'estètica. Un espai tan absurd com aquest, ús permetrà endinsar-vos en la cultura d'aquesta gent, podreu compartir experiències, situacions i anècdotes. És aquí on us adonareu de l'hospitalitat de la seva gent en un espai que deixa de banda els vels, religions i creences, encara que sigui per una estona.


 

 

  

  

En definitiva, recomano aquest viatge a tots aquells que estigueu disposats a ser sorpresos i vulgueu compartir experiències amb gent diferent que fa uns anys i no pas tants, la seva cultura no distava tant de la nostra.

 

 

a

 

s