L'evolució d'una cantonada a BellaterraDes que va començar la urbanització de Bellaterra, va arribar el ferrocarril i els primers comerços es van instal·lar a la plaça del Pi, la cantonada de l'avinguda Joan Fábregas amb la plaça del Pi - popularment coneguda com a plaça de l'estació - ha canviat molt.

 

En aquesta seqüència d'imatges veiem la caseta del Banc Sabadell, envoltada de xiprers, on abans hi havia hagut "la caseta del Pepe Cots", del Fomento de la Vivienda Popular, empresa encarregada de començar a urbanitzar la zona. Al darrere, El Club Bellaterra, d'esquena a la plaça i amb entrada des del carrer Lluís de Ábalo, abans que s'enderroqués i es contruís de nou a principis del 2000, amb el canvi d'orientació.

 

Després de tot el procés d'obres d'El Club, aquest espai de trobada entre els dos carrers ha esdevingut una important desembocadura de l'eix principal del poble - l'avinguda Joan Fábregas -, ara en competència amb el carrer Ramon Llull o l'avinguda Josep Maria Marcet.

 

Amb la remodelació d'El Club, la plaça va afegir nous locals comercials i en l'actualitat s'ha convertit en l'espai que centra la majoria d'activitat cultural i comercial de Bellaterra.