Quan Bellaterra va tenir el primer Festival Internacional de Dansa 

Es va celebrar el 26/28 de juny i el 2 i 3 de Juliol den 1976.

 

Un més que entusiàstic grup de bellaterrencs, van aconseguir que tothom mirés cap a Bellaterra al oferir els més destacats grups de dansa del moment: Ballet Contemporani de Barcelona amb Claire Motte i George Piletta (primers ballarins estrelles de l’Opera de París), i Monique Janotta i Falko Kapuste (com a primers ballarins estrelles de l’Òpera de Düsseldorf). També amb la participació de l’Esbart Dansaire de Rubí i la Companyia de Ballet Clásico Español amb Rafael de Córdova.

 

Va ser tan gran l’esdeveniment, que es van posar punts de venda d’entrades a Barcelona, Bellaterra, Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Granollers. Els FGC van incorporar uns serveis especials de tren un cop acabats els espectacles.

 

Les entitats fortament implicades van ser la Diputació de Barcelona, l’ajuntament de Cerdanyola, Joventuts Musicals Foment Barcelonés d’Inversions, Ferrocarrils de Catalunya, Unió de Propietaris de Bellaterra, Club Bellaterra, Escola Tagore i Antoni Rovira Casas del Institut Gràfic Ingro. L’assessorament artístic va anar a càrrec de Pasora Martos (professora de dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona) i de Ramon Solé (director del Ballet Contemporani de Barcelona)