Finalitzades les obres de Ferrocarrils pel soroll a BellaterraJa han finalitzat les obres de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que havien de servir per minimitzar el soroll del pas dels combois per l'estació de Bellaterra. Els treballs van començar amb la senyalització de la zona el dia 1 de novembre i van tenir el seu punt àlgid el passat cap de setmana, entre el 6 i el 8 de desembre, durant el que es va tallar la circulació de trens per l'estació del barri i es va ocupar el carril en direcció Sabadell de la BV-1414, a l'altura del restaurant Bellateca, a l'avinguda Josep Marcet.

 

 

Els treballs han consistit primordialment en la substitució de les vies al canvi d'agulles de l'estació i han tingut un cost total d'1,5 milions d'euros, segons informen des de Ferrocarrils. Expliquen també que s'han substituït 5 desviaments de vies en direcció a Sabadell i un desviament en direcció a Sant Cugat.

 

 

La primera fase de les obres va consistir a traslladar tot el material i maquinària necessaris a la zona de la Via Verda on s'està construint la subestació elèctrica que ha de servir per millorar la freqüència de pas de la línia S2. Després es va procedir a ocupar la vorera que toca amb les vies del tren a l'avinguda Josep Maria Marcet, així com les 9 places d'aparcament de la zona, a més d'enderrocar el mur de separació. Tot seguit, durant el cap de setmana del 6 al 8 de desembre es van canviar les vies i, al llarg de la setmana, s'ha tornat a construir el mur. Finalment, aquest divendres 13 de desembre s'han retirat les tanques i s'ha tornat a restablir el trànsit de vianants a la zona, així com la possibilitat d'aparcar.

 

 

L'empresa indica que els nous aparells instal·lats disposen d'una tecnologia que permet disminuir el soroll i les vibracions al pas del tren i que, ara ja finalitzades les obres, es restablirà la normalitat a la Via Verda, reacondicionant el camí i plantant nou arbrat per substituir el que s'ha eliminat a conseqüència de les obres. En els pròxims dies, la maquinària que descansa al camí verd serà també retirada.

 

 

Us deixem les fotos de tot el procés de les obres.