Fort desplegament policial dels Mossos al campus de Bellaterra de la UABEls Mossos d'Esquadra han dissolt una protesta d'estudiants arrel de la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes presos. L'acció ha estat al campus de Bellaterra de la UAB, aquest dimecres 16 d'octubre.

 

L'activitat ha començat a primera hora del matí amb l'ocupació de l'edifici del rectorat. Ja al migdia hi ha hagut una càrrega cap als 200 estudiants participants en la mobilització després que els estudiants intentéssin entrar a l'AP-7. En la rotonda d'entrada a la universitat, els agents han barrat el pas als concentrats i, un cop aquests han empès contenidors cap als agents, aquests han iniciat l'acció.

 

 

Els participants en la protesta per la sentència del Tribunal Suprem, s'han replegat llavors a la plaça Cívica de la UAB. Allà s'ha desconvocat la concentració i s'ha emplaçat als assistents a "guardar forces" i reunir-se a les 18 h a Arc de Triomf, a Barcelona. 

 

Durant el matí els estudiants també han forçat un posicionament per part de la direcció del centre universitari . La jornada ha començat amb una cercavila pel campus i l'ocupació de l'edifici del rectorat per part d'alguns alumnes, a les 10.30 h, i s'ha allargat al llarg del matí al campus de Bellaterra.

 

 

La concentració a l'edifici administratiu de l'Autònoma ha finalitzat amb un comunicat per part de la rectora, Margarita Arboix, en què ha demanat als professors de la UAB deixar de fer "activitats avaluables". Una petició, no una imposició, ja que des de la UAB han aclarit que els docents tenen llibertat de càtedra

 

 

Un cop finalitzada l'ocupació, segons han indicat alguns dels participants a la concentració, "ens hem dirigit a l'Eix Nord per tal de tallar la carretera, però hem anat una mica lents i s'ha presentat la policia". Uns efectius dels Mossos d'Esquadra que han portat a la UAB un mínim de quatre brigades de la divisió ARRO i quatre de l'Àrea de Brigada Mòbil (Brimo), de tipus antiavalots

 

 

 

 

 

 

Us deixem algunes de les imatges de la concentració i el desplegament policial

 

 

Imatges: Toni Alfaro