"Ens preocupa el sentiment d'orfandat al qual se sotmet a part de Bellaterra"

El partit dels Comuns a Sant Cugat del Vallès s'ha posicionat sobre la possible annexió de Bellaterra a la ciutat
Roser Casamitjana i Ramon Guitérrez, de Sant Cugat en Comú
Roser Casamitjana i Ramon Guitérrez, de Sant Cugat en Comú | Ferran Mitjà

 

Sant Cugat en Comú creu que la possible annexió de Bellaterra a Sant Cugat és una decisió que no correspon als partits polítics de Sant Cugat. Qui hauria de sentir-se interpel·lada és la ciutadania de Bellaterra i la de Cerdanyola. Aquests últims també compten, ja que és l'Ajuntament de Cerdanyola qui té la potestat de desvincular-se de l'EMD.

 

 

Una cosa que sí que ens preocupa com a Sant Cugat en Comú és el sentiment d'orfandat a la qual es veu sotmesa una bona part de la ciutadania de Bellaterra. Creiem que aquest sentiment existeix, en part, per la deixadesa de l'actual equip de govern de Cerdanyola i de l'EMD. En part degut als dos anys d'infructuoses reunions per tancar un nou conveni molt necessari entre aquests dos ens municipals. Cerdanyola i Bellaterra haurien de bolcar els seus esforços en donar resposta a les problemàtiques dels ciutadans i ciutadanes de Bellaterra, com també en bastir un nou conveni entre els dos ens.

 

 

La nostra opinió com a partit polític de Sant Cugat sobre l'annexió de Bellaterra a SantCugat actualment és irrellevant perquè qui ha de tenir aquest debat  –i de qui importa la seva opini ó– són les persones que viuen a Bellaterra i a Cerdanyola, i els partits polítics que les representen. Demanem a aquests últims que no atiïn el foc del conflicte i intentin reconstruir els ponts perquè, de ben segur, la ciutadania de Bellaterra té mancances que aquests dos ens municipals poden resoldre. L’Ajuntament i l’EMD haurien de diagnosticar aquests problemes, buscar les solucions i fer un conveni entre els dos ens que garanteixi un finançament suficient de l'EMD de Bellaterra per poder prestar bé els serveis públics que té encomanats i garantir el seu bon funcionament, que repercutirà en la millor qualitat de vida de la seva ciutadania.