La Unió de Veïns vol facilitar que els bellaterrencs instal·lin plaques fotovoltaiques

L'entitat veïnal col·labora ara amb el projecte del Col·lectiu Solar que permetrà instal·lar plaques solars fotovoltaiques a cases de Bellaterra a preu ajustat
El Col·lectiu Solar vol fomentar l'ús i instal·lació de plaques fotovoltaiques a llars i empreses
El Col·lectiu Solar vol fomentar l'ús i instal·lació de plaques fotovoltaiques a llars i empreses | Cedida

 

 

Una nova iniciativa vol promoure la instal·lació de plaques solars a diferents construccions del Vallès Occidental, entre ells Bellaterra. L'anomenat Col·lectiu Solar, amb el què col·labora la Unió de Veïns de Bellaterra, vol promoure la instal·lació de plaques fotovoltaiques a 300 llars, empreses i equipaments del territori comarcal per a fer més barata la seva compra i posada en marxa. 

 

 

El col·lectiu vol treballar per a abaratir no només la col·locació dels dispositius de recollida d'energia solar, sinó que també vol fer més barata l'adquisició d'energia elèctrica, ajudant a promoure l'alliberació de l'energia. La premisa sobre la que es basa el col·lectiu és que aglutinar a un nombre important d'interessats pot fer que el cost s'abarateixi un 40% i la inversió es recuperi en 4 o 6 anys.

 

 

Amb motiu de la seva presentació, el Col·lectiu Solar i la Unió de Veïns faran una xerrada informativa el pròxim 4 d'abril a les 19 h, al Centre Cívic de Bellaterra, en la que s'explicarà en profunditat el projecte que té la intenció de contribuïr en l'avenç cap a la sobirania energètica i un consum energètic més sostenible. 

 

 

La iniciativa està en la línia del projecte "Bellaterra més sostenible 2030" que la Unió de Veïns ve impulsant en els darrers anys, amb estudis com el de la dependència del carboni (actualment en marxa) i la implantació d'un eix verd que connecti Bellaterra de nord a sud, el Projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua

 

 

Logotip de la Unió de Veïns de Bellaterra
Logotip de la Unió de Veïns de Bellaterra | Unió de Veïns de Bellaterra

 

 

Cartell de la sessió informativa del pròxim 4 d'abril
Cartell de la sessió informativa del pròxim 4 d'abril | Col·lectiu Solar