El Grup Escolta de Bellaterra reflexiona sobre el Dia de la Dona

El Grup Escolta Bellaterra durant la 27a caminada Bellaterra-Montserrat | GEB

[TEXT: Grup Escolta Bellaterra]

 

El passat 9 de Març, el Grup Escolta Bellaterra va dedicar l'estona de Cau per a poder treballar i tractar amb els seus infants temes relacionats amb el Dia de la Dona i la Vaga Feminista del 8 de març.

  

  

  

Els Castors i Llúdrigues (de 6 a 9 anys), van llegir i descobrir tot de contes plens d'històries de dones

  

que van influir en la societat en la qual vivim. Van fer una il·lustració per a cada conta i al final van jugar al joc del "Mémori" juntament amb els textos i els dibuixos.

  

  

  

Els Estols (de 9 a 12 anys), van simular un museu del feminisme dins dels locals del Cau (Av. Joan Fàbregas amb Passeig Santa Creu), on hi van tractar els orígens del 8 de Març, el tema de les bruixes i el com es va aconseguir el vot femení. Un cop feta la visita al museu, es va posar tot en comú.

 

 

 

El 8 de març té moltes raons per a celebrar-se
El 8 de març té moltes raons per a celebrar-se | Cedida

 

 

  

  

Els Ràngers i Noies Guia (de 12 a 15 anys) van veure un documental sobre l'origen del moviment feminista als EEUU i després varen treballar el tema de les agressions fent servir una piràmide per a visualitzar-ho millor.

  

  

  

Els Pioners i Caravel·les (de 15 a 17 anys) vàrem fer una revisió de com van viure el 8 de Març utilitzant una roda d'emocions, tot seguit varen discutir sobre el moviment feminista i les reaccions que pot tenir la gent envers el moviment i al final vam treballar el naixement del 8 de març i com la societat està desinformada sobre el seu origen.

  

  

  

Per acabar, els Truc (de 17 a 18 anys), van seguir amb el seu projecte de curs, un projecte sobre igualtat de gènere dins d'espais d'educació i lleure.

  

  

  

Així doncs, com cada dissabte a la tarda, el Cau és un espai on els infants poden treballar temes actuals i de gran importància a través del joc, l'amistat i el respecte, tot amb l'objectiu de deixar el món millor de com l'hem trobat.

  

  

  

Sempre a punt!