Tot el que tractarà l'últim ple de l'any de l'Ajuntament de Cerdanyola

 

 

L'habitatge centrarà part del Ple Municipal del mes de desembre
L'habitatge centrarà part del Ple Municipal del mes de desembre | Artur Ribera

 

El Ple Municipal del mes de desembre, que se celebrarà el dijous 20, a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès tornarà a tractar la qüestió del PEM Guiera i debatrà mocions referents al reciclatge, l'habitatge i la monarquia. 

 

Retirat el punt sobre el valor de reversió del PEM Guiera

 

El PEM Guiera tornarà a tenir protagonisme a la sala de plens de l'Ajuntament, però no com s'havia anunciat. El divendres 14 de desembre, el govern va anunciar en roda de premsa que portarien a Ple l'aprovació definitiva del valor de reversió de la gestió de l'equipament. És a dir, la quantitat amb la qual l'Ajuntament haurà d'indemnitzar a la Federació Catalana d'Handbol (FCH) per la liquidació de la gestió del Parc Esportiu Municipal de Guiera. Finalment, però, el punt no formarà part del Ple de desembre. En comptes del valor de reversió, el Ple debatrà sobre les al·legacions de la FCH fetes a l'aprovació inicial d'aquest valor de reversió, que el situa en 1.111.827 euros. 

 

Per una altra banda, el govern proposarà al plenari aprovar la revisió de la xifra de població de Cerdanyola a 1 de gener de 2018. Segons les dades del Padró Municipal, Cerdanyola té 58.037 habitants. En l'últim ple ordinari de l'any, també es votarà la declaració d'especial interés i utilitat municipal les obres de la façana d'un edifici al carrer Escoles i l'aprovació del conveni de col·laboració per la promoció de la transició agrecològica de Collserola.

 

En l'àmbit jurídic, el govern proposarà tres temes. En primer lloc, es debatrà un punt referent al la desestimació del recurs de Sport Natura Rural sobre la gestió del Bosc Tancat. Per una altra banda, es votarà interposar un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Diputació de Barcelona referent al deute de l'IBI que té la Universitat Autònoma de Barcelona. La resolució descarrega els valors del deute i l'Ajuntament no està d'acord. Finalment, el govern proposarà personar-se en el procediment instat pel sindicat USOC en referència a l'aprovació plenaria dels protocols sobre assetjament laboral a l'Ajuntament. 

 

 

Mocions sobre reciclatge, Bellaterra, monarquia i habitatge

 

En l'apartat de les mocions, EsquerraRepublicana (ERC) presentarà dues propostes. Per una banda, plantejaran instar al govern a fer un estudi per la millora del sistema de recollida selectiva per tal d'augmentar els índexs de reciclatge a la ciutat. En segon lloc, proposaran instar al govern a fer un nou estudi sobre una modificació del PGM de Bellaterra per tal d'incloure aspectes com la disminució de la superfície mínima de la parcel·la. 

 

En les mocions del Ple de desembre també tindrà protagonisme la monarquia. PDeCAT, Compromís per Cerdanyola i el regidor no adscrit, JordiMiró, proposaran sol·licitar al govern espanyol que facin possible un referèndum sobre la monarquia espanyola. Per una altra banda, ICV-EUiA i Compromís presentaran una moció per instar al govern espanyol a derogar el delicte d'injúries al Rei i a la CasaReial, així com que es permeti investigar les accions de Joan Carles de Borbó després de la seva abdicació com a rei d'Espanya. 

 

Finalment, es debatran dues mocions referents a l'habitatge. Compromís per Cerdanyola proposarà instar al govern de Cerdanyola - que Compromís gestiona - a treballar per l'ampliació del parc públic d'habitatge. Per la seva banda, ICV-EUiA presentarà una moció per instar al govern local a redactar el Pla Municipal d'Habitatge 2019-2024 a partir de l'anàlisi de la realitat de l'habitatge al municipi. L'objectiu que remarquen és fer accessible el dret a l'habitatge digne.