El Ple aprova adherir-se a la Vaga Feminista amb les abstencions de PP i Ciutadans

El Ple Municipal del mes de febrer ha aprovat tots els punts i mocions amb dos punts retirats de l'ordre del dia
El regidors durant el Ple Municipal del mes de febrer
El regidors durant el Ple Municipal del mes de febrer | Mónica GM

 

  

El plenari del mes de febrer de 2018 ha aprovat adherir-se com a Ajuntament a la Vaga Feminista del 8 de març. La votació ha comptat amb el suport de totes les formacions excepte Partit Popular i Ciutadans, que s'hi han abstingut. Aquesta aprovació respon a la moció consensuada entre PSC i Compromís per Cerdanyola, ja que inicialment ambdós grups havien presentat dues propostes independents.

 

 

  

  

Abans de l'aprovació de la moció per l'adhesió a la vaga del 8 de març, el Ple ha aprovat amb els vots en contra de PSC i PP la suspensió de l'atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys i de nova edificació en la zona delimitada per la línia R4 de Renfe, el Riu Sec i una part de l'avinguda de la Primavera. Aquest ha estat un dels punts que més debat ha generat entre les diferents formacions polítiques.


 

 

  

  

El regidor d'Urbanisme, Ivan González, ha destacat que es tracta d'una mesura per ordenar "una de les zones claus de Cerdanyola". El membre de Compromís per Cerdanyola ha matisat que es podrà construir a la zona però que pretenen evitar que es construeixin blocs de pisos "sense espais comuns" i esdevenint un "cul de sac".

  

 

 

Des del PSCCarlos Cordón ha assegurat que la decisió del govern de proposar la suspensió de les llicències respon a una reacció perquè "no tenen projecte de ciutat per aquesta zona" i perquè no els hi agrada l'arribada d'una proposta de construcció privada. En aquesta línia, el portaveu del PP, Manuel Buenaño, també ha insistit en la idea que el govern actual "no té projecte de ciutat".
Els punts referents a la modificació del reglament d'estacionament i a la modificació del crèdit per un valor de 679.610 euros s'han retirat de l'ordre del dia.Totes les mocions aprovadesEn l'apartat de propostes dels grups municipals s'han aprovat les cinc mocions presentades. Ha destacat l'arribada a consens de PSC CxC per acabar presentant una moció conjunta per l'adhesió a la Vaga Feminista que ha comptat amb el suport total de la sala i les abstencions de PP i Ciutadans. En aquest torn, la regidora d'ICV-EUiA, Maria Reina, ha recordat la figura de l'exregidora i expresidenta de Dones per la Igualtat Dolors Toló, que va morir al mes de gener.

 

També ha quedat aprovada la moció del PSC per establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució. El portaveu socialista, Carlos Cordón, ha posat en relleu la mobilització del col·lectiu de pensionistes durant el dia a diferents punts d'Espanya. La regidora de CompromísElvi Vila, també ha donat suport a les accions de la Marea Pensionista i ha demanat directament a Ciutadans que no donin suport al Congrès dels Diputats al Partit Popular perquè "s'està carregant la bústia de les pensions". Per part de Ciutadans, Pau Ortolà ha assegurat que el problema de les pensions s'hauria d'arreglar amb mesures estructurals. En la votació, tots els partits polítics han donat suport a la proposta excepte PP i Ciutadans, que s'han abstingut.
La moció d'Esquerra Republicana per l'estudi d'implantació de l'aparcament de zona verda residencial ha quedat aprovada amb les abstencions de PP, Ciutadans CxC. Les dues propostes de Ciutadans han quedat també aprovades. En primer lloc, la moció de rebuig a l'augment de les tarifes i l'actual sistema de finançament del transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona s'ha aprovat per unanimitat. Per últim, la proposta d'instal·lació de màquines de reciclatge amb incentiu ha comptat amb el suport de tots els partits excepte ERC, que ha votat en contra, i el regidor no adscrit, Jordi Mirò, qui s'ha abstingut.
Comentaris

envia el comentari