Helena Solà (ERC Cerdanyola): “Estem davant la campanya més important de les nostres vides"

La regidora i portaveu d'ERC Cerdanyola va afirmar que encarava la campanya "com a dona, mare i ciutadana"
L'acte d'inici de campanya d'ERC Cerdanyola
L'acte d'inici de campanya d'ERC Cerdanyola | Laia TR

 

En l’acte d’inici de campanya d’ERC a Cerdanyola del Vallès, el diputat Chakir el Homrani va deixar clar que “el que toca ara és explicar, amb exemples concrets, el model de República que perseguim”.  Amb aquesta afirmació van coincidir Helena Solà, regidora i portaveu d'ERC Cerdanyola, i Ruben Wagensberg, activista impulsor de la campanya d'acollida de refugiats, Casa Nostra, Casa Vostra i candidat d'ERC en novena posició a Barcelona. 

 

 

Per Solà, "ERC som garantia de República per tenir un país més just, millor i amb un futur més pròsper pels nostres fills i filles". La campanya que va començar el 5 de desembre és per la portaveu cerdanyolenca "la campanya més important de les nostres vides i que encaro com a dona, mare i ciutadana". De fet, la regidora va expressar que el país "s'ho jugava tot i no hi hauria terme mig, o cara o creu". A més, va assegurar que la participació del 21-D serà "històrica, sense cap mena de dubte" i va cridar a no oblidar que "les eleccions les ha convocat M. Rajoy" i del seu resultat en dependrà "fer un pas de gegant per avançar o entrar a la màquina del temps per retrocedir".  


 

 

Pel que fa a exemples concrets, Homrani va exposar la mobilització de l’1 d’octubre com a exemple “de com una societat pot treballar col·lectivament, amb les facilitats que van posar les administracions”. La jornada del referèndum de l’1 d’octubre va ser definida per Homrani com una “barbàrie”, en la qual es van vulnerar “drets fonamentals com el d’expresió, reunió… fins i tot ciutadans, professors o regidors van ser identificats i cridats a declarar per criticar les actuacions de la policia, fer debats a classe o fer campanya”.

 

“El més positiu des de l’1 d’octubre és que tenim una ciutadania molt crítica i empoderada”, va destacar. “Jo no estic aquí per canviar una bandera per una altra, sinó per les oportunitats que ens genera construir una societat millor”.


 

Ruben Wagensberg, candidat número 9 a les llistes d'ERC de Barcelona i activista impulsor de la campanya d’acollida de refugiats, Casa Nostra Casa Vostra, va coincidir: “la clau de volta és la ciutadania (…) si l’1 d’octubre el govern de la Generalitat hagués intentat para el referèndum no hagués pogut”. Per la nova República ha afirmat que “s’ha de fer sempre des de la gent i de baix cap a dalt”. És molt important per Wagensberg “no oblidar els motius de perquè volem fer un nou país com la lluita contra la pobresa energètica, fer un país més just, etc”

 

Unes eleccions sense garanties

 

Davant les eleccions del 21-D Homrani va comentar: “ara sí que estem davant d’unes eleccions sense garanties, perquè els candidats no poden fer campanya, ja que el 4 de desembre es va decidir mantenir a presó al vicepresident Oriol Junqueras i al conseller Joaquim Forn, a més dels líders Jordi Sánchez i Jordi Cuixart”. Respecte aquesta posició, el diputat va citar els principis essencials de la justícia, entre ells la “pressumpció d’inocència que s’hauria de mantenir sobre Junqueras, Forn, Sánchez i Cuixart", ja que "treure’ls la llibertat hauria de ser l’ultim mecanisme”, va dir.


 

Amb aquesta afirmació va coincidir Wagensberg, qui va explicar que “va veure la injustícia personificada en el seu viatge a Brussel·les per veure el president i govern exiliat”. “Ara sí que estem davant d’unes eleccions sense garanties”, va insistir. També carregant contra Cs: “l’eslogan de Cs - Ara sí votarem - no és veritat, perquè el nostre president està a l’exili”.

 

 

46 lleis suspeses des del TSJC des del 2009

 

Pel diputat Homrani, ERC ha estat garantia al llarg de tots aquests anys i com exemples va posar la tasca i fites aconseguides de diferents consellers. Dolors Bassa, qui va aconseguir tirar endavant la Renda Garantida, Mundó qui va aconseguir el tancament de la Model, Romeva,  amb l'aprovació de l’obertura de fosses comunes del franquisme, Comín, amb la seva voluntat de tornar a l’esfera pública "el que ha de ser públic", com l'HGC. Finalment també va citar al vicepresident Junqueras, qui "va quadrar pressupostos i evitar ampliar deute amb 1.300 M d’euros més destinats a politiques socials".


 

Pròxims dies

 

De cara als dies previs a les eleccions, Helena Solà, portaveu d’ERC Cerdanyola va destacar “aquesta campanya l'ha de guanyar ERC però també els altres partits sobiranistes perquè té un sentit més col·lectiu". "Malauradament sembla que els que no són demòcrates s’han aliat amb el "no"", va etzibar. 

 

Part dels assitents a l'acte d'inici de campanya d'ERC Cerdanyola
Part dels assitents a l'acte d'inici de campanya d'ERC Cerdanyola | Laia TR

 




Comentaris

envia el comentari