El govern de Cerdanyola fa balanç un cop superat l'equador del mandat

Compromís per Cerdanyola ha fet balanç de l'acció de govern
Bernat Gastón, portaveu de CxC, Ivan González, portaveu del grup municipal i regidor a govern i Contxi Haro, ex-portaveu del grup municipal i regidora al govern
Bernat Gastón, portaveu de CxC, Ivan González, portaveu del grup municipal i regidor a govern i Contxi Haro, ex-portaveu del grup municipal i regidora al govern | Laia TR

  

El grup municipal de Compromís per Cerdanyola (CxC) ha fet una valoració positiva de l'acció de govern duta a terme a Cerdanyola, des del maig del 2015 i durant l'últim any 2017. Superat l'equador del mandat i a 16 mesos de les eleccions municipals del 2019, el govern ha valorat positivament la seva inversió en els barris i la solució que han obtingut per "problemes estructurals i heredats", tals com la gestió de CerdanyolaAparca, el PEM Guiera o la construcció d'un crematori a la ciutat.


 

   

Durant l'any 2017, el govern en minoria format pels 5 regidors de CxC ha aconseguit que l'empresa municipal Cerdanyola Promocions absorbeixi l'empresa mixta Cerdanyola Aparca, que suposava un "pou sense fons" per les arques municipals. Una dissolució imminent que, per la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, "servirà per millorar el servei que ofereixen els tres pàrquings soterrats a la ciutat i treure de la precarietat els llocs de treball, a través d'una gestió directa del servei, seguint amb la línia estratègica d'aposta pública de CxC".

Un altre dels temes que han destacat, a l'hora de fer el balanç de l'any, és el bloqueig que han aconseguit davant la construcció d'un crematori. Una infraestructura que defensen que és "innecessària" i que la seva construcció "podria tenir efectes nocius sobre la salut dels veïns". El govern afirma que, a més, "hem pogut notar que la ciutadania, al carrer, el rebutja". No obstant això, "el projecte està damunt la taula pels 21 vots a favor del PSC, PP, CiU i ICV, l'any 2015, en el mandat anterior". Per Haro, "aquests mateixos partits s'estan intentant fer enrere i ara es posicionen en contra". Tanmateix, el govern ha avançat que assumirà "totes les conseqüències" per tal que l'obra no s'executi.
De l'any 2017 el govern també subratlla la municipalització del Parc Esportiu Municipal (PEM) Guiera i la baixada de l'Impost de Béns Immobles (IBI) en un 8%, aconseguint més d'un 10% en els darrers dos anys. D'ambdues qüestions el govern se'n ha mostrat orgullós. Del PEM Guiera el govern en farà una gestió directa, tot i que alguns serveis es continuaran licitant "per aconseguir ser sostenible", després que l'antic adjudicatari, la Federació Catalana d'Handbol, "demostrés no tenir capacitat de gestió per un projecte tan ambiciós", segons Haro. Pel que fa a l'IBI parlen d'un "avançament en la fiscalitat progressiva i que, qui més té, més paga i a l'inversa".


 

La qüestió més allunyada, però, que també ha començat a encarar el govern és la "situació laboral injusta d'alguns treballadorsmunicipals", que desenvolupen llocs de treball estructurals, amb places no fixes. Haro ha admès que "la solució no s'ha resolt del tot perquè durant molts anys no hi ha hagut una política de recursos humans a l'Ajuntament". A més llarg termini, el govern vol presentar un estudi organitzatiu que revisi la situació i tipologia de contracte de tota la plantilla.

Aliances futures

 

Aquestes accions s'han dut a terme, segons el portaveu de CxC, Bernat Gastón, "sense comptar amb el nostre aliat que considerem estratègic, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)". 

 

Per CxC, "ERC havia de ser un pol que atraiés altres partits a govern i fes fora l'habitual majoria socialista". ERC va formar govern amb CxC fins just fa un any, el gener del 2017, quan en va sortir per desavinences relacionades amb la solució proposada per Cerdanyola Aparca. En aquest sentit, Gastón ha manifestat: "sembla ser que amb ERC la majoria només es mantenia si la lideraven ells". 


 

El portaveu ha fet una crida a construir un "espai ampli i alternatiu al PSC a Cerdanyola" i s'ha mostrat "decebut" i "preocupat" per una postura que, en qüestió de vots al ple, "s'està aliniant cada cop mes amb els vots del PP i Cs". Per acabar va destacar com d'important era pels republicans "canviar de postura per afrontar camins de llarg recorregut i no estar a punt de trencar ponts amb tothom". 
Comentaris

envia el comentari