Les entitats també decidiran sobre el Centre Direccional

S'ha acordat que Generalitat, Ajuntament i entitats locals trobin un planejament de consens

 

 

Vista d'ocell del Parc de l'Alba
Vista d'ocell del Parc de l'Alba | Cerdanyola.info

 

  

  

Noves passes en el futur del Centre Direccional. Aquestes passes, però, encara no porten a decisions definitives sobre aquest espai que tant la Generalitat com l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès fa tants anys que intenten definir.

 

 

Segons va anunciar el regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Cerdanyola, Ivan González, en roda de premsa el 5 de juliol, la redacció del nou Pla Director Urbanístic (PDU) es consensuarà entre Generalitat, Ajuntament i entitats locals. Aquest és el compromís al qual ha arribat el consistori amb la Generalitat. "No s'aprovarà cap PDU sense el suport de l'Ajuntament. Però l'Ajuntament no aprovarà res que no hagi sorgit d'aquesta forma de treballar".


 

Incloent les entitats locals en la negociació que portarà a la redacció del PDU, aquestes veuen resposta en part de les seves reivindicacions. Després de la presentació de les alternatives que servien de prèvia per definir el planejament definitiu, col·lectius com Refem i ViaVerda van criticar que no s'haguessin inclòs les seves reivindicacions i propostes. "Vam reclamar que la nostra lluita es veiés reflectida", va explicar la presidenta de Refem, Miriam Robles, també en roda de premsa. Des del consistori, el regidor Ivan González també posa en relleu la feina feta pels col·lectius en referència al CentreDireccional: "Creiem que col·lectius com Refem s'han guanyat poder fer aportacions". Des de Refem, asseguren que les seves propostes aniran en la línia del decàleg d'objectius per definir el nou Parc de l'Alba. Aquests punts fan especial referència a la gestió i descontaminació dels abocadors i a la preservació medi ambiental.


  

  

 

 

 

 

Així, la redacció del Pla Director Urbanístic es troba a l'espera de consens i que, posteriorment, es voti en el Ple Municipal. Ara per ara, només s'ha aprovat el document d'Objectius i Propòsits del PDU en la sessió que va celebrar el Consell del Consorci el 26 de juny. "És el punt de partida, no l'hem d'entendre com un document tancat", assegura González. En l'aprovació del document al Consell del Consorci, CxC i ICV es van abstenir, el PDeCAT i la Generalitat van votar a favor i ERC va votar en contra.

 

Des del govern asseguren mostrar-se crítics amb el model presentat. "Encara fan referència a un model urbanístic que no volem", diu el regidor d'Urbanisme. Sobre la seva abstenció tot i mostrar-se en contra del primer dibuix del planejament, el consistori argumenta que es tracta d'una "abstenció positiva" que representa un vot de confiança. "Hi ha hagut un canvi en la negociació amb la Generalitat i el Consorci", asseguren.


 

Esquerra Republicana va ser l'únic partit representat al Consell que va votar en contra de la proposta, a través del conseller Iñigo Enterría. Des de la formació local argumenten que "si bé és cert que el nou PDU modifica, en alguns aspectes, l'anterior, es mantenen inalterades les línies mestres estratègiques del Pla anul·lat". En aquest sentit, el govern insisteix en el fet que està d'acord amb les crítiques d'ERC, però senyalen que el document aprovat no és un Planejament definitiu, sinó "línies gruixudes" per començar a definir el PDU. Les reclamacions d'ERC van enfocades a la contemplació de creixement urbà i a la construcció d'un gran espai comercial.
Comentaris

envia el comentari