Els desnonaments centren gran part de l'Audiència Ciutadana

Els veïns i veïnes de Cerdanyola han presentat les seves queixes i dubtes davant el consistori
Els veïns participants de l'Audiència Ciutadana del mes de febrer
Els veïns participants de l'Audiència Ciutadana del mes de febrer | Mónica GM

A l'Audiència Ciutadana del mes de febrer han intervingut representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la PAH Ripollet-Cerdanyola. Una de les veïnes afectades ha llegit un document on recorden les accions del col·lectiu i dades com que s'han efectuat 600 mil execucions hipotecàries des de l'inici de la crisi i que cada dia a Espanya hi ha 173 desnonaments. Per representar els desnonaments que hi ha a Espanya cada vuit minuts han fet sonar sirenes des del carrer amb aquesta freqüència durant tot el ple.


 

 

  

En l'escrit, han demanat a PP i Ciutadans que possibilitin el debat de la "Ley Vivienda PAH" al Congrés dels Diputats. Quant a la problemàtica a Cerdanyola, des de la PAH també han fet una crítica al govern de la ciutat destacant que entenen que han fet una mala gestió. També entorn de la qüestió d'habitatge, una dona afectada per un desnonament aturat ha demanat més agilitat a la mesa d'emergència per aconseguir solucions a casos com el seu. La regidora de Serveis Socials Elvi Vila ha assegurat que el consistori està al corrent del cas de la veïna de Cerdanyola i que els temps d'actuació de la mesa està al voltant dels nou mesos.


 

 

  

  

En una Audiència Ciutadana amb nombroses intervencions, el veí Salvador Evangelio ha interpel·lat l'alcalde Carles Escolà preguntant per què ha donat suport a laindependència "pel seu compte i sense comptar amb ningú". Escolà ha respòs que la seva actuació correspon a la defensa "d'un posicionament polític" del seu grup i que "sorgeix d'una reflexió col·lectiva".

  

  

 

 

Tot seguit, la veïna Susana Sánchez ha preguntat per l'aplicació mòbil de denúncia d'actes incívics que es va aprovar l'any 2015. La regidora de Compromís, Laura Benseny ha recordat que a l'apartat "Millorem la ciutat" de l'App de Cerdanyola es pot trobar informació al respecte.
Des del Cercle Podem CerdanyolaCecilia Collado ha mostrat primer el seu rebuig per la "judicialització de la política" i per la sentència contra el raper Valtònyc. Tot seguit, ha demanat dades sobre les mesures de l'ajuntament contra els processos judicial en matèria d'habitatge. La regidora Elvi Vila ha informat que els pisos d'emergència es troben a Sant Iscle i la Clota, amb competències compartides entre la mesa d'emergència de l'ajuntament i la de Catalunya.

 

Per la seva banda, el veí Jordi Ejido ha preguntat sobre la possibilitat que l'ajuntament es personi com a acusació en el cas de la gestió dels abocadors Elena i Can Planas. L'alcalde Escolà ha confirmat que no es plantegen presentar denuncia i que estan treballant en solucions per ambdós abocadors.Durant l'Audiència Ciutadana també s'han tractat temes com la creació d'un defensor del poble, que el consistori no troba necessari i s'han escoltat queixes sobre el funcionament del transport públic urbà a la ciutat i el preu dels bitllets. Respecte a aquest tema, la regidora de Mobilitat Contxi Haro ha recordat que el preu dels bitllets no ha pujat des de l'any 2012 i que estan oberts a propostes quant als recorreguts de les línies d'autobús.

Comentaris

envia el comentari