El 23% dels cerdanyolencs va néixer a altres comunitats autònomes de l'Estat

Dels més de 58.000 habitants que viuen a Cerdanyola, el 64% va néixer a Catalunya

Les imatges del comerç al carrer per nadal 2018

Les imatges del comerç al carrer per nadal 2018 | Lali Álvarez

 

Quan a inicis del segle XX es va començar a construir el poble de Cerdanyola del Vallès, molts dels seus habitants, sobretot la part benestant, provenien d'altres indrets, majoritàriament de Barcelona. Buscaven un lloc on passar els estius, però després van decidir quedar-s'hi. Actualment, Cerdanyola segueix sent una ciutat on arriben persones d'orígens ben diversos.

 

  

  

Més persones nascudes fora de Cerdanyola

 

 

  

  

Dels més de 58.000 habitants que viuen a Cerdanyola, el 64% va néixer a Catalunya. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i el Padró Municipal, la majoria del veïnat cerdanyolenc és d'origen català. La dada més destacable, però, és el percentatge de persones que han nascut a Cerdanyola. El 17,38% dels veïns i veïnes de Cerdanyola van néixer al mateix municipi. En canvi, més del 45% de la població va néixer a un altre municipi de la província de Cerdanyola, i un 1,81% ho va fer a una altra província catalana.

 

 

  

  

Quant als nascuts fora de Catalunya, a Cerdanyola hi ha 13.521 persones que van néixer a una altra comunitat autònoma. Això representa més del 23% de la població, un percentatge més gran que el de Catalunya, que amb dades del 2018 és del 17,13%. La presència a la ciutat de les persones nascudes a altres indrets d'Espanya s'ha fet evident al llarg dels anys amb entitats, activitats i celebracions que han passat a formar part de la identitat local com són la Casa de Andalucía, la Casa d'Aragó o la Irmandade Galega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Predomini de la població americana

 

 

  

  

Gairebé el 13% de la població a Cerdanyola va néixer a l'estranger. L'arribada de població estrangera a la ciutat va començar a pujar abans de l'esclat de la crisi, arribant al seu pic l'any 2010. A partir d'aleshores, es van viure cinc anys de baixada del nombre d'habitants nascuts a l'estranger fins que l'any 2016 la línia va tornar a pujar i continua en augment.

 

 

  

  

Del total de població nascuda fora de l'Estat, la majoria ho va fer a països del continent americà. Destaca la població vinguda de Colòmbia (513 persones), Equador (471 persones) i Argentina (350 persones). Per una altra banda, més del 16% dels estrangers arriben de països de la UnióEuropea, sobretot de Romania i Itàlia, i el 14% ho fa des de països asiàtics. En aquest cas, els llocs de naixement més comuns són la Xina i el Pakistan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consulta aquí l'origen de la població de Bellaterra.