Romero: "Tornem a celebrar que l'EMD hagi pogut pujar les pilones"

Pilones per regular el trànsit al Camí Antic | J. Tardós

 

No sé si els residents a Bellaterra som prou conscients del privilegi de viure en un indret com el nostre, un reducte de natura al costat de la gran ciutat.

 

 

El que fa que Bellaterra sigui realment valuosa és la possibilitat de gaudir de la natura. Començant pels nostres jardins que s'omplen de flors, d'ocells, d'algun esquirol despistat, també per poder passejar pels carrers en companyia de les nostres mascotes però sobretot per la immediatesa d'accedir al bosc i gaudir així de les seves olors i colors. Bellaterra és natura.

 

 

  

Recordo que, no fa pas molts anys, amb els meus fills anàvem amb bicicleta pels carrers de Bellaterra, pujàvem i baixàvem des de l'estació, pel carrer de l'església i sobretot pel Camí Antic a Sant Cugat. Aquest carrer era ideal, donada la seva allargada i tranquil·litat per agafar velocitat per les nostres curses. A més t'obria la possibilitat d'endinsar-te al bosc directament. Quan disposàvem d'una mica més de temps tombàvem cap "els Pous" a fer una volta pel bosc.

 

 

 

Sempre ha estat així. Igual que quan jo era una nena i també segons m'ho explica la meva mare com ella ho havia viscut quan era jove. La zona de l'estació i el Club ha estat el lloc on s'ha fet la vida social, el punt de trobada, la zona centre i on hi havia el moviment i soroll de cotxes que passen per la carretera BV-1414 de Sabadell a Sant Cugat. Per escapar de tot això només havies d'anar muntanya amunt i arribar al Camí Antic i ja estaves a ple bosc, a la natura.

 

 

  

Quan es va redissenyar la zona final del Camí Antic farà uns 8 anys i ens vam connectar amb Sant Cugat per un altre pont que passa per sobre l'autopista, molts ja vam veure que a més dels evidents avantatges també arrossegaria un increment de la circulació de cotxes. Per això vam celebrar que l'EMD actués amb rapidesa i instal·lés el sistema de pilones que restringia aquest camí només per ús dels bellaterrencs.

 

 

 

  

El col·lapse que actualment patim al centre de Bellaterra per raó de l'entrada i sortida dels alumnes de l'Escola Ramón Fuster (ara augmentat amb la nova ubicació de l'Escola Waldorf), és una qüestió menor al costat del perjudici infligit per la baixada de les pilones. La baixada de pilones és un problema pels qui viuen en el Camí Antic i no poden sortir de casa seva per causa de la circulació intensa i ràpida. Però, a més, ens afecta a tots els veïns de Bellaterra perquè ens condemna a quedar-nos comprimits dins una bombolla, atapeïts per baix per la carretera BV-1414 i per dalt pel trànsit sobrecarregat del Camí Antic.

 

 

 

  

Fem el que calgui per pacificar la nostra principal carretera, la BV-1414, que té trams veritablement bonics, com és l'Avinguda Bartomeu quan arriba a l'Hostal Sant Pancràs amb les seves cases noucentistes que donen la benvinguda al poble, però no hem de permetre que s'obri un altre via de trànsit intens pel Camí Antic, que degrada tot el conjunt del qual formem part.

 

 

 

  

Acabem d'assabentar-nos i tornem a celebrar que l'EMD hagi pogut pujar les pilones i aconseguir que el Camí Antic només sigui d'accés restringit pels veïns de Bellaterra. Esperem que a Cerdanyola també ho vegin de la mateixa manera, que apreciïn aquesta singularitat i que sàpiguen defensar aquest valor que és signe de la nostra identitat.

 

 

 

Anna Romero Marcet