El Fantosfreak obre les inscripcions per la seva 19a edició

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks tornarà a atorgar onze premis

 

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks, el Fantosfreak, ha obert el període d’inscripcions per la seva 19a edició. El certamen, que reivindica el format dels curtmetratges, inicia així la recepció de les obres que s’exhibiran i optaran a premis econòmics.

 

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 15 d'abril. A partir d'aleshores, un jurat designat per l'associació Fantosfreak, i en coordinació amb l'Ajuntament de Cerdanyola, farà una selecció prèvia de les obres presentades.

 

2.400€ en premis econòmics

 

Els curtmetratges seleccionats participaran en la mostra al públic que es farà durant el mes de juliol i optaran als premis del concurs, que acumulen un total de 2.400 euros. Després de doblar el nombre de guardons en la passada edició, el Fantosfreak tornarà a atorgar mencions especials que reconeixen aspectes concrets dels curts com la millor mort, la criatura més entranyable o el millor gag.


 

Quant als requisits per presentar candidatura, els organitzadors destaquen que hauran de ser obres de temàtica fantàstica, terror o freak i d'una durada màxima de 20 minuts. A més, cada autor podrà enviar un límit de cinc curtmetratges. Les bases completes del concurs es poden trobar al web del Fantosfreak.

 

 

En l'edició de 2017, el festival va acollir al voltant de 1.500 espectadors cada nit i va rebre gairebé 300 curtmetratges de 28 països. En la passada entrega del Fantosfreak, el premi al millor curt va ser per la terrorífica peça canadenca 'Kookie', dirigida per Justin Harding. A més, va destacar la participació del curt francès Garden Party, que va estar nominat al millor curtmetratge d'animació als premis Oscar.

Comentaris

envia el comentari