Bellaterra torna a fer el pessebre vivent a les escalinates de l'església

El Taller de Famílies de la Parròquia recupera la tradició del pessebre vivent per segon any consecutiu

  

La representació del pessebre vivent, l'any 2016
La representació del pessebre vivent, l'any 2016 | Cedida

El Taller de Famílies de la Parròquia de la Santa Creu de Bellaterra està organitzant, per segon any consecutiu, la representació d'un pessebre vivent a les escalinates de l'església de Bellaterra.

 

  

L'actuació serà diumenge 24 de desembre, a les 18 h, just després de la Missa del Pollet. Tanmateix, els assajos començaran el 25 de novembre, a les 18.30 h, al Musical de Bellaterra (carrer de Ramon Llull, 16).

 

Natàlia Gil, la seva coordinadora, ha fet una crida a la participació a tots els veïns de Bellaterra i en especial als més petits. Per Gil "és molt important que recuperem la cultura més pròxima i la transmetem als més joves, que són la llavor del futur". Pel que fa a la dificultat de l'actuació ha manifestat "l'actuació és més per fer tertúlia i estar junts, les cançons són molt senzilles". Per participar-hi cal trucar al 676218366, sense data límit d'inscripció.


  

  

Després d'un primer any amb un quadre estàtic del naixement de Jesús, enguany es recitaran poesies i nadales i es farà una representació de diferents oficis. Els infants portaran regals al nen Jesús amb materials fets a la forja, forn o fusta. A més, es cantarà l'Himne de la Verge de la Salut o Himne de Bellaterra, escrit per Frederic Roda Pérez i musicat per mossèn Plàcid Armengol.

 

  

A l'acabar hi haurà xocolata desfeta i coca per tots els assistents, pa de pessic i vi dolç.

Recuperació de la tradicióLa representació del pessebre vivent a les escalinates de l'església de Bellaterra va ser iniciativa del bellaterrenc Frederic Roda Pérez i el mossèn Plàcid Armengol, als anys 60. Ambdós van ser grans dinamitzadors de la vida social i cultural al barri i feien actuar als infants i joves, deixant imatges com aquestes o aquestes d'altres. 
Taller de famílies de la parròquiaEl Taller de Famílies de la Parròquia va néixer l'any 2015 a iniciativa de Natàlia Gil i el mossèn Marc Aceitunos. Malgrat Aceitunos ja no n'és mossèn, el taller es continua reunint un cop al trimestre i posa en comú propostes per socialitzar Bellaterra, preferentment destinades als més petits. Entre altres, també ha recuperat la tradició de les caramelles.
Comentaris

envia el comentari