Àlvar Roda treu nou disc amb el títol PIA

Es tracta del segon disc en solitari del cantautor bellaterrenc que musica grans figures de la poesia catalana i també temes propis
Àlvar Roda i Joan Figueras durant la presentació del seu nou disc a Sant Cugat

 

[escolta'l a sota] 

 

El bellaterrenc Àlvar Roda ha presentat nou disc, el segon després “D’Àlvar Roda canta”, que va veure la llum el 2013. Cinc anys més tard, Roda torna amb “PIA”, una proposta on textos de grans poetes catalans es converteixen en melodia. 

 

Des de l’intimisme a la reivindicació, l’àlbum inclou temes propis i, a la vegada, versos d’autors tan diferents com Xavier Bru de Sala, Narcís Comadira, Miquel Martí i Pol, Joan Vinyoli, Joan Oliver “Pere Quart” o Tomàs Garcès. 

 

“PIA” - que coincideix amb el nom de la seva companya de vida i mare dels seus fills -, ja està disponible a plataformes digitals com Spotify o Deezer.


 

Al disc, el cantautor també recupera temes del seu grup de joventut bellaterrenc: “El Tricicle” - creat als anys 70 pels tres germans grans de la família Roda: Frederic Roda, Àlvar Roda i Ignasi Roda. "Tres germans Roda, tres rodes, un tricicle", i així van ser batejats de la mà del poeta vallesà Joan Oliver, qui va presenciar els seus inicis. 

Moment de la presentació amb els tres germans Roda, l'Ignasi, l'Àlvar i el Frederic, a la dreta
Moment de la presentació amb els tres germans Roda, l'Ignasi, l'Àlvar i el Frederic, a la dreta | J. Tardós

 

 

On destaca el caràcter més reivindicatiu és a "Les Quatre Banderes", tema amb música del seu germà Frederic. Per l’Àlvar, es tracta “d’un petit homenatge a la gent que està privada de llibertat en els moments difícils que vivim”.


 

De fet, aquest treball discogràfic compta amb un preàmbul on Roda diu que "vagin aquestes cançons, també, en reconeixement per aquells que han patit privació de llibertat i exili per les seves idees, i en defensa d’una Catalunya que vol ser escoltada com a poble". 

 

El cantautor es reserva també un espai pels seus propis versos a temes com "De tant en tant" i fa una clucada d'ull a l'animal símbol de Bellaterra sobre versos de Tomàs Garcés a "L'esquirol": Pel camí de la boscúria // s’endinsava l’esquirol. // Esquirol, sol i pluja, // esquirol, pluja i sol.

 

Per acabar, destaquen els arranjaments musicals que ha fet Joan Figueres i la bona feina realitzada al baix i la bateria per Arnau Figueres i a la guitarra per Pau Figueres. Roda ja ha presentat el nou disc a l’Ateneu de Sant Cugat, però té la intenció de fer-ho també a Bellaterra, de cara al setembre, passada la Festa Major i al Club Bellaterra.


 

 
Comentaris

envia el comentari